Дел Пјеро у Београду: Изузетне везе Италије и Србије

Танјуг
Дел Пјеро у Београду: Изузетне везе Италије и Србије

БЕОГРАД - Срећан сам што сам у Србији након што сам упознао и играо против много играча из ваше земље и упознао бројне легенде вашег спорта укључујући Новака Ђоковића, а данас и Вању Удовичића, изјавио је чувени италијански фудбалер Алесандро Дел Пјеро.

Легендарни капитен Јувентуса борави у Београду као промотер Италијанског фудбалског кампа за дјецу у Србији, који ће се у организацији Банке Интезе одржати на стадиону Вождовца од 23. до 28. августа.

"Посебно сам срећан што заједно пружамо подршку дјеци, имам троје дјеце и знам да су дјеца најважнија. Овај камп је доказ да је тимска игра најважнија. Само тимски се долази до побједе и врхунских резултата, што смо видјели и сада када је Италија освојила титулу првака Европе на Вемблију", рекао је Дел Пјеро.

Дел Пјеро је истакао да је рођен у Ковељану, на само неколико километара од границе некадашње Југославије и открио да су му идоли у дјетињству били Мишел Платини, Дијего Марадона и Зико, те да је због њих носио број 10.

Дел Пјеро је изнео низ комплимената на рачун Душана Влаховића, додао је да је Синиша Михајловић као велико име фудбала, наравно, знао да препозна таленат Ђанлуиђија Донаруме и изузетно је допринео да Италија постане првак Европе.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изразио је велико задовољство што је велико име свјетског спорта попут Дел Пјера у Београду.

"Имамо прилику да учимо и дружимо се са једним од најбољих у историји, као и да дјецу у Србији уче неки од најбољих стручњака. Да се друже, стекну нове вјештине, све у духу фер-плеја", рекао је Удовичић.

Он је честитао Италијанима на европској титули у фудбалу, али и подсјетио да је скор са Србијом 1:1, након побједе Азура у кошарци и тријумфа Новака Ђоковића против Емануела Беретинија на Вимблдону.

На промоцији кампа присуствовао је и италијански амбасадор Карло Локашо, који је рекао да се нада како ће из ове акције стасати будући асови и заиграти у италијанском фудбалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана