Дејли мејл: Вимблдон и догодине без Руса и Бјелоруса?

Танјуг
Foto: Танјуг

ЛОНДОН- Руководство Вимблдона спремно је да и наредне године забрани учешће руским и бјелоруским тенисерима и тенисеркама на гренд слему у Лондону, преноси Дејли мејл.

Коначна одлука требало би да буде донијета у марту сљедеће године, али организатори Вимблдона спремни су да понове овогодишњу забрану, уколико и даље буде трајао рат у Украјини.

На Вимблдону су наводно спремни да још једном организују турнир на ком се бодови неће додјељивати и не маре много за казне АТP и WТА у том погледу.

Организатори лондонског турнира руководе се и тиме да је и Међународни олимпијски комитет наводно близу одлуке да руским спортистима забрани учешће на Олимпијским играма 2024. у Паризу.

Недавно завршени Вимблдон није се вредновао бодовима на АТP листи, па је тако најбољи српски тенисер Новак Ђоковић испао највећа жртва у неслагању између организатора престижног турнира и АТP.

Ђоковићу је тако послије освојене титуле одузето 2.000 бодова које је одбранио, што је узроковало његов пад на 7. мјесто АТP листе.

Парадоксално, Рус Данил Медведев, ком је забрањено да игра у Лондону, остао је први тенисер свијета упркос чињеници да није наступио на Вимблдону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана