Дејан Василић, тренер рукометаша Слоге, након велике побједе: Можемо играти са водећима

Дарко Драгичевић
Дејан Василић, тренер рукометаша Слоге, након велике побједе: Можемо играти са водећима

ДОБОЈ - Рукометаши Слоге су на старту првенства БиХ показали да ће бити веома тврд противник свим тимовима на свом паркету. Добојлије су савладале једног од највећих кандидата за титулу Слободу из Тузле 33:32.

Један од дербија кола је оправдао очекивања па ниједна екипа није успјела да се значајније одлијепи. Тек у финишу Слога је стекла три гола вишка (33:30), али је Слобода опасно запријетила.

Домаћи тим су до тријумфа водили Станко Станковић са девет те Душан Миличевић са осам голова. Марино Габриери је у тиму Слободе постигао 11 голова.

Тренер Дејан Василић био је презадовољан побједом.

- Савладали смо једну од најбољих екипа у БиХ, тим који има шампионске амбиције. Они су одлични, играју у Европи и имали су већ званичне мечеве. Ми желимо да напредујемо у односу на прошлу годину и да бисмо то урадили морамо да побјеђујемо најбоље тимове. Показали смо да можемо да се носимо са најбољим екипама и то ме радује. Играчи су одиграли сјајно, вратили се из резултатског минуса, стекли предност и заслужено побиједили. На крају смо реаговали брзоплето, могли смо меч мирније привести крају, али кад буде побијеђен овакав тим онда екипа заслужује све честитке - рекао је Василић.

Леотар је био сигуран на свом паркету и савладао је Челик.

- Ушли смо у утакмицу лежерно, нисмо ушли како треба и уз уважавање ривала примили смо превише - 34 гола, што не смије да се дешава. Ипак ово је био први меч и то се осјетило. Исправићемо грешке којих је било доста, а прије свега приступ мора бити бољи. Фокус је сад на европским мечевима, слиједе дуели које сви чекају и јасно је да морамо боље -  рекао је бек Владимир Станковић.

Резултати 1. кола првенства БиХ за рукометаше: Горажде - Коњух 37:40, Леотар - Челик 43:34, Извиђач - Маглај 33.32, Слога - Слобода 33.32, Чапљина - Вогошћа 22:32, Грачаница - Херцеговина 35:29. играно синоћ Борац - Криваја.

Сигурне Бањалучанке

Овог викенда почело је такмичење и у првенству БиХ за рукометашице, а бањалучки Борац је на гостовању побиједио Кнежопољку 26:17. У осталим мечевима првог кола постигнути су сљедећи резултати: Илиџа - Криваја 26:23, Крајина - Груде 25:41, Зрињски - Слога 2013 36:29, Извиђач - Хаџићи 30:40.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана