Дејан Василић, тренер рукометаша Слоге: Имамо своју рачуницу

Дејан Кондић
Дејан Василић, тренер рукометаша Слоге: Имамо своју рачуницу

ДОБОЈ - Рукометаши добојске Слоге од 19 часова гостују у Љубушком код екипе Извиђача у заосталој утакмици првог кола Премијер лиге БиХ.

Тежак задатак је пред тимом Дејана Василића. Након пораза у Добоју од екипе Вогошће (25:27) у дуелу другог првенственог кола, његов тим чека окршај са можда и највећим фаворитом за титулу и то на његовом терену. Свјестан је млади стручњак изазова који је пред Слогом, али поручује да Добојлије имају своју рачуницу.

- Играмо против једне од најквалитетнијих екипа у првенству, али ако будемо одиграли као у првом полувремену против Вогошће, имамо чему да се надамо. Поготово што су и они уморни од европског двомеча, али ако поновимо издање из другог дијела против Сарајлија, немамо никакве шансе у Љубушком - рекао је Василић.

Извиђач је против аустријског Линца након бољег извођења седмераца изборио пласман у друго коло Европског купа. Свјесни су у Слоги да су се Љубушаци потрошили у том двомечу, али исто тако да могу дати и више од максимума на крилима европске еуфорије.

- Гледамо себе, надамо се да ћемо исправити почетничке грешке које смо правили против Вогошће. Морамо одиграти максимално свих 60 минута, а не само 30. Играмо против додатно мотивисане екипе, јер су се пласирали у наредну рунду у Европи. Вјерујем да ће максимално мотивисано ући против нас, али ми ипак видимо своју рачуницу и надамо се да их можемо изненадити. Идемо комплетни доље, без бијеле заставе - поручио је Василић.

Јасно је да Слоги највећа опасност пријети од Милоша Коса. Млади бек овог љета предводио је јуниорску репрезентацију Србије до бронзане медаље на Европском првенству у Португалији. Момак из Козарске Дубице и у ову сезону ушао је у великом стилу. Против Линца је у два сусрета постигао 16 голова и биће прави изазов за одбрану Добојлија и голмана Милутина Богдановића.

Грачаница у Тузли

У исто вријеме кад и у Љубушком у Тузли почиње (19 часова) и друга заостала утакмица првог кола Премијер лиге БиХ између Слободе и Грачанице. Обје екипе су тријумфално ушле у нову првенствену сезону. Иначе сусрет је одгођен због обавеза Грачаничана у Европи. Екипа коју води Дамир Доборац успјела је да избори пласман у друго коло Европског купа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана