Дебакл Рудар Приједора у Сребренику

Д.П.
Дебакл Рудар Приједора у Сребренику

СРЕБРЕНИК - Ако је судити по првој четвртфиналној утакмици Купа БиХ тешко ће се остварити жеље шефа стручног штаба Рудар Приједора Бојана Круља да се домогну наредне рунде такмичења, јер су његови изабраници поражени на Градском стадиону у Сребренику од Тузла ситија са 0:5.

За госте из града на Сани кола су кренула низбрдо средином првог полувремена.

Тузла сити повео је у 25. минуту из сумњиво досуђеног пенала, који је успјешно реализовао Мићо Кузмановић.

Претходно је у казненом простору Приједорчана пао Ђорђе Пантелић и учинило се да није било јаког контакта ни са једним фудбалером гостију, Међутим послије досуђеног једанаестерца главни судија Матео Муса из Читлука додијелио је "рудару" Елдару Каменчићу жути картон.

То је дало додатни стимуланс изабраницима Милена Бошњаковића, који су наставили да притискају прволигаша из Приједора.

Таква игра уродила је плодом у 40. минуту, када је послије гужве у шеснаестерцу и одбијене лопте Елдин Мехмедовић повисио на 2:0.

Само два минута касније снажним путем са 25 метара Дамир Мехидић уздрмао је стативу гола гостију, који је чувао Кристијан Секулић.

Домаћи су до трећег поготка дошли у 44. минуту када је послије центаршута Мехидића Мехмедовић шутирао главом, а капитен "рудара" Немања Пекија неспретно скуренуо лопту у властиту мрежу.

У наставку сусрета премијеерлигаш из Симиног Хана био је задовољан високим вођством, тако да су гости по веома тешком терену добили мало више простора за игру.

Тако се Каменчић у размаку од само тридесетак секунди у 61. минуту два пута нашао у прилици, али оба његова шута завршила су замало покрај стативе. Шест минута касније домаћи су стигли и до четвртог поготка, другом на утакмици Кузмановића.

Само пола минута касније исти играч је стигао и до хет-трика и тако највјероватније запечатио судбину "рудара" у Куп такмичењу, који готово без икакве наде чекају реванш у Приједору 15. марта.

У 79. минуту досуђен је пенал за Приједорчане, али је шут Миле Ковачевића одбранио Неврес Фејзић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана