Дарко Манојловић, предсједник Одбојкашког клуба Радник, за “Глас Српске”: Желимо оба трофеја и пласман у Европу

 Дејан Кондић
Дарко Манојловић, предсједник Одбојкашког клуба Радник, за “Глас Српске”: Желимо оба трофеја и пласман у Европу

БИЈЕЉИНА - Одбојкашки клуб Радник минулу годину окончао је на другом мјесту премијерлигашке табеле и са освојеним трофејом Купа Републике Српске. У нову годину, клуб из Бијељине ушао је с великим амбицијама.

Радник је у Бијељини, али и шире ујединио све. На истој страни су нови директор “Аутопутева Републике Српске” Недељко Ћорић, градска управа, спонзори, а “плави” су добили подршку и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске. Предсједник клуба Дарко Манојловић поносан је на освајање најмасовнијег такмичења у Српској и за “Глас Српске” истиче да су амбиције играње једног од европских купова, те додатна жетва трофеја уколико се укаже прилика.

- Добре ствари су почеле да се дешавају у клубу. Управа, играчи и навијачи Радника дишу као један. Уназад двије године, колико је актуелна управа на окупу, направили смо пројекат како да побољшамо резултате свих селекција и успјели смо да освојимо Куп Српске након 20 година. Поносан сам на то. Велика је ствар што смо узели тај трофеј, а још ми је пуније срце када сам видио комплетну управу на трибинама “Борика”. Мислим да је то наша највећа побједа. Покушаћемо се умијешати у борбу за титулу, односно освајање Купа БиХ. Радимо на затварању финансијске конструкције за ову годину, јер желимо играти и Европу - истакао је Манојловић.

Долазак првог појачања, Милоша Поповића претпосљедњег дана минуле године потврђује велике амбиције клуба. Међутим, средњи блокер репрезентације БиХ неће бити једини новајлија.

- Имамо и једног момка из Пекинга, игра на позицији примача сервиса. У питању је репрезентативац Кине. У Бијељини је и надам се да ћемо успјети средити документацију да га региструјемо како би у наставку сезоне могао играти за нас - открио је Манојловић.

У Раднику праве пројекат који би превазишао границе, не само Републике Српске и БиХ, односно региона. Била би то интерконтинентална прича.

- Седам дана у Бијељини наши гости били су двојица Кубанаца и тренер кубанске јуниорске репрезентације. Момци су били на проби, међутим због административних проблема морали су се вратити на Кубу. Дошли су захваљујући сарадњи с једном менаџерском агенцијом, чији људи такође желе да помогну Раднику, да се укључе у рад клуба. Планира се дугорочна сарадња на обострану корист и надам се да ће дати праве резултате. Наш циљ јесте то да постанемо регионални одбојкашки центар, прије свега да радимо с млађим играчима с наших простора, али ћемо проширити причу и на играче који нису са ових простора. Такође, у плану је да правимо кампове, турнире - рекао је Манојловић.

За почетак потребно је направити одговарајућу инфраструктуру. Бијељина је један од ријетких већих градова у Српској који нема спортску дворану. Манојловић истиче да је то један од приоритета у клубу.

- На добром смо путу да то реализујемо. Појавили су се људи који су препознали шта радимо, који желе да се укључе у рад клуба и то је нешто што ћемо радити током ове године. Они би у сарадњи с градом покушали направити балон салу која би била у служби спортских колектива, али и рекреативаца уколико се створе услови. Треба доста коцкица да се сложи како бисмо почели с реализацијом, али надам се да неће све остати “мртво слово на папиру”. Засад смо на добром путу - закључио Манојловић.

Удружење клубова

Радник ће у сарадњи са сарајевском Босном покушати да покрене иницијативу оснивања Удружења одбојкашких клубова.

- На неки начин укључили би се у креирање политике лиценцирања конкретно, јер имамо баналне проблеме. Ако са Србијом имамо специјалне и паралелне везе не морамо за сваког играча јурити боравишну и радну дозволу. То је велика компликација. Све је у форми иницијативе, али се надам да ћемо у наредном периоду успјети анимирати остале клубове и да као партнери Одбојкашког савеза БиХ учествујемо у креирању неке нове одбојкашке климе у БиХ - рекао је Манојловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана