Данска и Шведска избориле полуфинале побједама против Норвешке и Португалије

ГС
Данска и Шведска избориле полуфинале побједама против Норвешке и Португалије

У посљедњем сусрету 3. кола групе II другог круга Европског рукометног првенства, Данска је у Хамбургу побиједила Норвешку са 29:23 осигуравши пласман у полуфинале, а овим резултатом мјесто међу четири најбољег екипе осигурала је и Шведска.

Актуелни свјетски прваци и олимпијски вицешампиони Данци, нису имали превише проблема против Норвешке.

Већ након првог полувремена су водили са седам разлике (18:11) и наставку сусрета рутински су привели утакмицу крају.

Норвешка је почетком другог дијела запријетила смањивши на четири гола заостатка (15:19), но Данска се врло брзо одлијепила на седам разлике (23:16).

Данце су до нове побједе предводили Ханс Лидберг, Матијас Гидсел и Симон Пyтлик са по пет голова, док је сјајни Емил Нилсен имао 15 одбрана. Код Норвежана Алеxандре Блонц је забио пет, а Сандер Сагосен четири гола. Норвешки голмани Ситруп Бергеруд и Кристијан Саверас имали су заједно 10 одбрана.

Данци су побједом против Норвешке у полуфинале гурнули и Швеђане који су у раније одиграном сусрету поразили Португал са 40:33. Словенија и Португал у посљедњем колу могу бодовно достићи Шведску у случају њеног пораза од Норвешке, но Швеђани су у међусобном резултату у бољој позицији од обје екипе.

Данска иде даље као побједник групе, а Шведска као другопласирана.

Швеђани су имали контролу од краја првог полувремена када су повели са четири разлике (19-15). У другом дијелу у неколико наврата имали су и седам разлике с колико је на крају и завршило.

Швеђане је до побједе предводио Лукас Пелас са 10 голова, док је Тобијас Тулин имао 10 одбрана. На супротној страни Мартим Коста је забио осам, а Луис Фраде седам голова.

У првом сусрету Словенија је у Хамбургу побиједила Низоземску са 37:34 (19:13).

То је њихова побједа у другом дијелу такмичења у Хамбургу.

Словенија је већ у првом полувремену водила са шест разлике (19:13), да би у наставку стигла и до + 8 (24:16). Низоземска се у завршници у неколико наврата успјела приближити на два гола заостатка, но више од тога није ишло.

Словенију су до побједе предводили Кристијан Хоржен, Нејц Цехте и Гашпер Маргуч са по шест голова, док су на супротној страни најефикаснији били Нилс Герардус Верстеијнен са 15 и Лук Штајнс са шест голова, преноси Феликс-магазин.

На табели води Данска с осам бодова, Шведска има шест, док Словенија и Португал имају по четири бода. Норвешка је на два бода, а Низоземска је без бодова.

У посљедњем колу, 23. јануара састају се Низоземска – Португал, Словенија – Данска, те Шведска и Норвешка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана