Данило Палалић, тренер лидера Прве кошаркашке лиге Републике Српске: Пласман у плеј-оф није крајњи циљ

Милан Зубовић
Данило Палалић, тренер лидера Прве кошаркашке лиге Републике Српске: Пласман у плеј-оф није крајњи циљ

ПРИЈЕДОР - Кошаркаши Приједор Спартака на најбољем су путу да већ у идућем, 17. колу Прве лиге Републике Српске потврде пласман у плеј-оф и нађу своје мјесто међу четири првопласирана тима.

Екипа из Приједора тренутно држи прво мјесто на табели са 14 побједа и само два пораза, док јој за врат дува Рогатица која има тријумф мање, али и утакмицу мање.

Тренер екипе Данило Палалић задовољан је до сада оствареним резултатима и нада се да ће његови момци наставити у истом ритму и до краја лигашког дијела.

- И више сам него задовољан урађеним до сада јер смо прошлог љета подмладили екипу. Пласман у плеј-оф поставили смо себи као циљ на почетку сезоне и сада смо надомак тога. Сам пласман међу четири најбоље екипе Прве лиге Српске неће нас зауставити, већ ћемо се борити за што бољу позицију на табели, да будемо први или други, да бисмо имали предност домаћег терена у полуфиналним мечевима - рекао је Палалић за “Глас Српске”.

Осим резултата, навео је и неке друге ствари које су их довеле до првог мјеста у шампионату.

- Када говоримо о успјесима ове сезоне, битно је истаћи и оне ствари које се не виде на утакмици или у статистици. Наиме, много смо напредовали организационо и позиционирали се као добар клуб у полупрофесионалним условима. Имамо све омладинске селекције, тренинзи су сваки дан по сат или два, а по потреби укључен је и рад у теретани. За овај ниво кошарке радимо веома коректно - додао је Палалић.

Приједорчани и Рогатичани су најозбиљнији кандидати за прво мјесто пред плеј-оф. Поред њих ту су још трећа Дрина Принцип (11-5), четврти Радник (11-5) и пети Студент-Игокеа (8-7).

- Борићемо се да до краја упишемо све побједе. Играћемо без притиска па докле год стигнемо. Наши конкуренти такође имају квалитет за прво мјесто пред плеј-оф као и да освоје првенство, тако да ће одлучивати нијансе или већа инспирација на дан утакмица - истакао је Палалић.

Први пораз ове сезоне Приједорчани су доживјели у трећем колу, када их је на домаћем терену надиграо Соколац који је на полусезони одустао од такмичења због лоше финансијске ситуације, а други је уписан на старту другог дијела такмичења и то у Зворнику у 12. колу.

Шампиони

Приједор је био шампион Републике Српске у сезони 2015/2016, али је одустао од наступа у Лиги БиХ. У лигашком дијелу такмичења заузели су друго мјесто, иза Студента са којим су играли финале плеј-офа након што су у полуфиналу елиминисали Сутјеску. У финалној серији славили су са 3:1, и то након пораза у првом мечу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана