Данијел Шарић, предсједник Организационог одбора рукометног ТВ турнира шампиона: Враћамо стари сјај

Дарко Драгичевић
Данијел Шарић, предсједник Организационог одбора рукометног ТВ турнира шампиона: Враћамо стари сјај

ДОХА - Добој ће половином августа поново бити центар европског рукомета. Традиционални, 54. ТВ турнир шампиона окупиће врхунске екипе, а домаћин приводи крају припреме за ову манифестацију.

Предсједник Организационог одбора Данијел Шарић истиче да је готово све спремно за старт манифестације и да већ сада имају позитивне реакције, што показује да су на правом путу.

- Потрудили смо се да ТВ турниру шампиона вратимо стари сјај. Да на турнир доведемо реномиране рукометне клубове и да поново постане бренд којим ће се поносити Добој и Републике Српска. Мислим да смо на добром путу и већ сад имамо позитивне реакције, не само из нашег окружења већ и из Европе. Људи су препознали наш ентузијазам и о турниру се опет прича у најљепшем свјетлу - истакао је Шарић.

Турнир званично почиње 14. августа, а на њему ће учествовати Барселона, Монпеље, Еурофарм Пелистер, Војводина, Загреб, Цеље Пивоварна Лашко, Ал Ахли и домаћин Слога

- Новитет је свакако да ћемо први пут имати отварање у вечерњим сатима у понедјељак, 14. августа, у 20.30 часова. Турнир ће отворити предсједник Републике Српске Милорад Додик, којем захваљујемо на подршци, као и градоначелнику Добоја Борису Јеринићу, јер су то наши највећи спонзори. Прије тога ће бити одржана парада спорта у 18 часова, а након отварања биће одиграна и прва утакмица између Слоге и Монпељеа. Улаз на отварање и први дан биће слободан па је то прилика за све да дођу и уживају. Биће ту још новитета попут фан-зоне и бројних изненађења током турнира па позивамо све да нас посјете, а заинтересованих има и из Европе - додао је Шарић.

Прослављени рукометни голман истиче да је један од најтежих задатака свакако обезбиједити долазак квалитетних екипа због припрема.

- Уз финансије то је свакако најтежи дио посла. Клубови годину дана унапријед планирају своје припреме, тако да морате брзо да реагујете. Уложили смо велики напор да доведемо што квалитетније тимове. Моја жеља је да у Добој опет доведемо неки од њемачких клубова. Бундеслига почиње рано седам дана након турнира, тако да је то веома тешко, али то је неки од наших дугорочних циљева да на њему игра бундеслигаш. Надамо се да ће лијепа слика коју ћемо надам се послати у свијет ове године бити најбоља позивница за наредне године - поручио је први човјек организације.

Током турнира 17. и 18. августа гости Добоја биће чланови рукометне репрезентације Југославије, која је освојила злато на Свјетском првенству 1986. године.

- Драго нам је што ћемо их угостити у Добоју, ово је њихово прво окупљање након толико година. Биће ту тренери Зоран Живковић и Абас Арсланагић уз већину играча. Биће наши гости и пред финале ће изаћи пред публику да им још једном захвалимо на свему што су урадили за наш спорт. Имао сам ту срећу да ме већина њих тренирала. Од оних који су се посветили тренерском послу водили су ме Арсланагић, Арнаутовић, Живковић, Вујовић, Вуковић, Цветковић, а једино ме нису тренирали Рнић и Исаковић - поручио је Шарић.

Распоред: понедјељак, 14. август: 18 часова Парада спорта, 20.30 свечано отварање, 21.15 Монпеље - Слога, уторак: 17.20 Барселона - Војводина, 19.10 Ал Ахли - Пелистер, 21.00 Загреб - Цеље, сриједа: 15.30 Слога - Пелистер, 17.20 Барселона - Загреб, 19.10 Војводина - Цеље, 21.00 Монпеље - Ал Ахли, четвртак: 15.20 Ал Ахли - Слога, 17.20 Загреб - Војводина, 19.10 Монпеље - Пелистер 21. 00 Цеље - Барселона, петак: 10.00 утакмица за седмо мјесто, 12.00 утакмица за пето мјесто, 17.20 утакмица за треће мјесто, 20.15 финале, 22.00 затварање.

Улазнице у продаји

На дан свечаног отварања турнира улаз ће бити слободан, док ће наредних дана дневна карта коштати 10 марака и за њу ће гледаоци моћи да погледају по четири меча. Организатор је припремио и пакет за комплетан турнир, чија је цијена 30 конвертибилних марака. Улазнице су већ у продаји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана