"Дани спорта" од 26. до 30. августа у Приједору

Г.С.
"Дани спорта" од 26. до 30. августа у Приједору

ПРИЈЕДОР - У Приједору ће од 26. до 30. августа бити одржана манифестација "Дани спорта" чији је циљ промоција свих спортова заступљених у граду кроз разне дисциплине.

Вршилац дужности начелника Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације Александар Миљешић рекао је да је овогодишња манифестација почиње турниром у женском фудбалу који ће бити одржан у суботу, 26. августа, од 16.00 до 20.00 часова у Спортској дворани "Младост".

"То је спортски садржај који нисмо имали прошле године и биће то промоција овог спорта који је у великој експанзији", рекао је Миљешић новинарима.

Централна манифестација биће одржана у понедјељак, 28. августа, на Тргу мајора Зорана Карлице када ће од 18.00 до 21.00 час бити представљени спортови као што су бициклизам, бодибилдинг, кросфит, спортско пењање, планинарење, једриличарство, падобранство, стони тенис, шах и куглање, уз учешће чланова Одреда извиђача "Др Младен Стојановић".

Наредног дана биће представљени фудбал, тенис, џудо, флорбол, атлетика, гимнастика, кик-бокс и други сродни борилачки спортови.

Дефиле и промоције кошарке, рукомета, каратеа, таеквондоа, бразилског џију-џицуа и одбојке биће 30. августа од 17.30 часова.

Миљешић је истакао да је план да ова манифестација постане традиционална.

Покровитељ манифестације је град Приједор уз учешће спортских клубова са подручја града.

Након што буду завршени "Дани спорта", градоначелник Приједора Слободан Јавор ће организовати пријем за све спортисте и спортске раднике који су освојили медаље у 2022. години.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана