Данас и сутра на програму мечеви шестог кола Лиге шампиона: Ври у групи Д

Приредио: Дејан Кондић
Данас и сутра на програму мечеви шестог кола Лиге шампиона: Ври у групи Д

ЛИСАБОН - Групна фаза фудбалске Лиге шампиона дошла је до самог краја. Вечерас су на распореду мечеви у групама од А до Д. Најзанимљивије је у групи Д гдје све екипе могу у наредну рунду.

Наизглед дјелује да Спортинг има за нијансу највећу шансу да дочека прољеће у најјачем европском клупском такмичењу. “Лавови” на свом “Жозе Алваладе” стадиону дочекују Ајнтрахт из Франкфурта и резон је, ако су могли да славе у Њемачкој 3:0, нема разлога да бар минимално не тријумфују у Португалији. Уколико Тотенхем побиједи у Марсељу екипи, коју са клупе води Рубен Аморим, биће и бод довољан за пласман у осмину финала Лиге шампиона. Оно што брине навијаче Спортинга су два узастопна пораза, од Тотенхема у Лиги шампиона и поготово од Аруке у првенству у минулом колу, али се надају да ће вечерас њихови играчи бити инспирисани. Ватре ће сигурно бити и у Марсељу. Тотенхем је добио Олимпик у Лондону, али Французи вјерују да на “Велодрому” могу да се реванширају екипи Антонија Контеа и да уз добре вијести из Лисабона могу до осмине финала.

У групи Б у првом плану је борба за европски опстанак, односно ко ће у Лигу Европе са треће позиције. Атлетико Мадрид и Бајер из Леверкузена су у игри. Атлетико има бод више, али и незгодно гостовање у Порту, код истоимене екипе. Са друге стране, Бајер дочекује Бриж, који је попут Португалаца пребринуо бриге око пласмана у наредну фазу и дјелује да ће лакше до бод(ова) него “јорганџије”.

И у А групи се још (формално) чека путник у друго по рангу европско такмичење. Директан обрачун за трећу позицију биће у Глазгову, гдје Ренџерс дочекује Ајакс. Екипа нашег Душана Тадића има три бода, Шкоти су и даље без бодова, с тим да “копљаници” имају и 4:0 резултатску предност из њиховог првог омјера у Амстердаму. У другом сусрету ове групе Ливерпул дочекује Наполи. Енглези би да се реванширају Италијанима за пораз из првог дуела од 1:4, али тим Јиргена Клопа је скроз ван форме.

У групи Ц је све познато. Бајерн ће као првопласирани, а Интер са друге позиције у осмину финала, док ће Барселона у Лигу Европе. Иначе Баварци у дербију дочекују “нероазуре”, док Барселона гостује Викторији у Плзењу. Све утакмице почињу у 21 час, осим дуела у Леверкузену и Порту, који старују у 18.45 часова.

Нови уговор за Симеонеа

Управа мадридског Атлетика и даље вјерује Дијегу Симеонеу. Планирају да му важећи уговор који траје до 2024, продуже на још двије године. Интересантна намјера имајући у виду да су “јорганџије” прво остале без шанси да се нађу у нокаут фази најелитнијег европског клупског такмичења, а потом изгубиле од Кадиза у Примери. Ни популарни Чоло не планира да оде док не подигне пехар Лиге шампиона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана