Дан фудбала Републике Српске: Пиксију награда "Миљан Миљанић"

Милан Зубовић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА – Златна повеља "Миљан Миљанић", на манифестацији Дан фудбала Републике Српске у Бањалуци, припала је селектору "орлова" Драгану Стојковићу Пиксију који је тако стао уз раме великанима којима је ова награда раније додјељивана.

Прије њега, интернационалну награду за изузетна остварења у фудбалу су понијели Томо Марић, Велибор Милутиновић, Драган Џајић, Предраг Мијатовић, Сафет Сушић...

- Задовољан сам што сам у овом фасцинантном здању јер сам први пут овде. Налазим се у друштву пријатеља које нисам видео много година. Честитам Фудбалском савезу Републике Српске 30. рођендан и да настави са добрим радом. Награда, односно плакета носи Миљаново име, име човека који ми је био много драг, који ми је био попут другог оца. Веома сам срећан због тога и награда ће ме подстаћи да се борим и водим репрезентацију Србије на најбољи могући начин. Честитам и осталим лауретима на наградама и хвала свим људима у Републици Српској који нас подржавају јер смо то осетили током квалификација за Светско првенство и Катару, а ми ћемо се трудити да вас учинимо још поноснијим - рекао је Стојковић.

Први човјек ФСРС Вицо Зељковић рекао је да наградом "Миљан Миљанић" дају почаст човјеку "који је увијек био уз нас током тешког времена од када је основан Фудбалски савез 1992. године".

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је захвалио Пиксију на долазак и затражио од ФСРС да обезбиједи локацију за изградњу националног фудбалског стадиона за шта ће издвојити 100 милиона марака.

Фудбалер Борца Александар Војновић проглашен је на манифестацији Дан фудбала Републике Српске  за најбољег фудбалера Српске.Награду „Велимир Сомболац“ уручио му је  Пикси.

Највредније признање Фудбалског савеза Републике Српске "др Милан Јелић" припало је Бранку Лазаревићу првом предсједнику Савеза који је 5. септембра 1992. године изабран на ту функцију. Награду је добио од Петра Јелића, сина покојног Милана.

Стратегу Крупе Владимиру Илићу припала је награда „Илија Миљуш“ за најбољег тренера Српске. Илић је са 23 године постао најмлађи тренер једног премијерлигаша.

Златну повељу ФСРС за афирмацију и популаризацију фудбала добио је Владимир Лучић.

Најперспективнијим играчем Републике Српске проглашен је голман Борца Никола Ћетковић. Награда носи име по трагично преминулом фудбалеру Борца и Партизана Срђану Качару.

Награда „Ратко Крагуљ“ за најбољег судију на 11. Дану фудбала припала је Милошу Гиговићу из Градишке.

Ненаду Бјековићу припала је награда амбасадора фудбала "Михајло Андрејевић Андрејка"

Награда за најбољег фудбалског радника „Илија Пантелић“ отишла је у руке Радислава Васиљевића из Фоче.

Предсједник одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов добио је награду за хуманитарни рад у фудбалу и међународну афирмацију Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана