Дамир Доборац нови селектор БиХ

Мондо.ба
Дамир Доборац нови селектор БиХ

Дамир Доборац (43) биће нови селектор рукометне репрезентације БиХ.

Након што су у Рукометном савезу БиХ одлучили да окончају сарадњу са досадашњим селектором Ирфаном Смајлагићем, њега ће на клупи "змајева" замијенити перспективни Доборац, који је раније радио као Смајлагићев помоћник.

Како је потврђено за Мондо из извора блиског Рукометном савезу БиХ, са Доборцем је све договорено, те остаје још потписивање уговора.

Поменути портал сазнаје и да је осим тренера Грачанице, у игри за селекторску улогу био и Тони Чолина, али је тренер Извиђача, који је раније кратко водио рукометне "змајеве", имао нереалне финансијске захтјеве, те је и то један од разлога зашто су се у Савезу одлучили да шансу пруже Доборцу.

Доборац је играчку каријеру окончао у Грачаници, након чега је преузео кормило овог клуба. Такође је радио и у стручном штабу репрезентације БиХ као помоћник Ирфана Смајлагића. Током каријере, бивши репрезентативац БиХ носио је дрес Градачца, Прата, Копера, сарајевске Босне, Магдебурга, Константе, Динама из Минска, Шафхаузена и Хутенберга.

Нови селектор требало би да дебитује у мају против Португала, када БиХ игра бараж за одлазак на Свјетско првенство наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана