Цвитановић: Заслужено смо шампиони

Дарко Драгичевић
Цвитановић: Заслужено смо шампиони

БАЊАЛУКА – Славија се дигла попут феникса. Од клуба који се није такмичио за двије и по године напорног рада и борбе су дошли до титуле шампиона у Боксерској лиги Србије.

Пола вијека након освајања титуле шампиона Југославије, Бањалучани су дигли још један значајан пехар.

На том путу их је водио Лео Цвитановић, који је проглашен за најбољег боксера, а задовољство није крио. Имао је сјајан учинак током лиге у којој није доживио пораз.

-Од првог меча сезоне најављивали смо поход на титули. Показали смо сва свој квалитет у рингу и заслужено смо постали шампиони. Ово је велики успјех свих нас. Боксери, управа клуба, наши пријатељи, свако је дао допринос освајању титуле. рекао је Цвитановић

Двобој Леа Цвитановића и Сандра Полетана изазвао је највише пажње и с правом је проглашен за најборбенији пар завршног турнира. Цвитановић је до побједе стигао подијељеном судијском одлуком. „Сијевале“ су песнице  у рингу, оба борца се нису штедјела и не  чуди бројни аплаузи. На крају је Цвитановић дигао руку свом ривалу показујући да је и он побједник.

-За добар меч увијек су потребна два боксера. Желим да честитам Сандру на сјајној борби. Дали смо све од себе, могло је да превагне и на његову страну. Ипак, на крају сам остварио побједу и заиста сам срећан због тога- рекао је Цвитановић.
Боксерски клуб Славија заслужено је стигао до титуле која је круна двогодишњег рада клупског руководства предвођеног Далибором Петковићем и Игором Савичићем.

-Када се само сјетим гдје смо били прије двије године, а гдје смо сада онда могу да кажем да смо направили својеврсно чудо. Велики је ово успјех и награда за сва одрицања и рад који смо уложили. Нећемо стати на овоме, настављамо још јаче, рекао је Игор Савичић, директор БК Славија.
Далибору Петковићу, предсједнику БК Славија, након освојене титуле осмијех није силазио са лица.

-Дијете сам Славије и не могу да опишем понос који осјећам након освојене титуле шампиона Србије. Вјеровали смо од првог дана у успјех. Превалили смо дуг пут. Клуб је био на ивици провалије, а сада се дичимо шампионском титулом. Желим да честитам свима који су дали свој допринос уз велику захвалност Милораду Додику, предсједнику Републике Српске, Влади Републике Српске и Драшку Станивуковићу, градоначелнику Бањалуке за подршку коју су дали Славији на шампионском путу. рекао је Петковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана