Цвијановић: Наши спортисти - најбољи амбасадори и промотери Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је током пријема у Палати Републике за кошаркашице Омладинског кошаркашког клуба "Феникс" из Бањалуке да су спортисти најбољи амбасадори и промотери Српске.

Цвијановићева је нагласила да у оквиру покровитељства неријетко подржава спортисте, спортске манифестације и њихове напоре како би им, барем дијелом, био олакшан тежак спортски пут, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Она је навела да је бањалучки Омладински кошаркашки клуб успјешан спортски колектив, али и расадник кадрова, с обзиром на то да неколико играчица "Феникса" наступа у дресу репрезентације Србије.

Цвијановићева је честитала играчицама, тренеру и руководству клуба деценију успјешног рада, у којој је Омладински кошаркашки клуб "Феникс" на домаћим и међународним такмичењима остварио запажене резултате у свим старосним категоријама.

Кошаркашице "Феникса" изразиле су захвалност Цвијановићевој за пријем и подршку, уз обећање да ће у наредној такмичарској сезони дати све од себе да понове добре резултате.

Косић: Пријем - подстрек за постизање још бољих резултата

Тренер и предсједник Омладинског кошаркашког клуба /ООК/ "Феникс" Дарко Косић рекао је да пријем код предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић подстрек за кошаркашице овог клуба за постизање још бољих резултата.

Косић је навео да је повод за пријем било 10 успјешних сезона, те да у будућности очекује још боље резултате.

"И даље ћемо играти Премијер лигу БиХ, сва такмичења у млађим категоријама. Ове сезоне ћемо дати шансу још неким млађим играчицама, како би стасавале кроз сениорско такмичење и биле конкурентне на нивоу репрезентације", изјавио је Косић новинарима након пријема код Цвијановићеве.

Он је навео да је на састанку било ријечи о резултатима, те плановима за будући период, који се односе на тренинге, али и организацију клуба.

Капитен ООК "Феникс" Анђа Марендић изјавила је да се радује сљедећој сезони, те да ће пријем код предсједника Републике дати подстрек да игра на терену буде што боља.

"Мислим да смо све спремне за нову сезону и једва чекамо да почне", рекла је Марендићева.

Кошаркашица Лана Брењо рекла је да је спремна за нову сезону, од које очекује што боље резултате.

"Трудићемо се максимално, а овај пријем данас само је још један вид подршке која нам увијек добро дође", каже Брењо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана