Чувар мреже Душан Пулетић адут Леотара против Сарајева

Дејан Кондић
Чувар мреже Душан Пулетић адут Леотара против Сарајева

ТРЕБИЊЕ - Фудбалери Леотара вечерас од 20 часова гостују на “Кошеву” код екипе Сарајева у мечу деветог кола Премијер лиге БиХ. Један од највећих адута Требињаца биће голман Душан Пулетић.

Поуздани чувар мреже већ пола године посљедња је брана ка голу тима из Херцеговине. Иако је Огњен Тодоровић својим поготком у минулом колу донио славље Леотару против Борца у Новом Граду, Пулетић је својим одбранама и мирноћом дао сигурност својим саиграчима на путу до изненађујућег тријумфа. Пред дуел са “бордо” тимом искусни чувар мреже за “Глас Српске” поручује да се он и његови саиграчи неће предати ни вечерас, ни у наставку шампионата.

- Овако испред екипе, као најстарији могу да кажем да нас некад не иде, некад и немамо среће, али тренирамо и радимо поштено и зато нам се негде и врати као против Борца у прошлом колу. Сваки бод нам је битан, тако да у сваку утакмицу улазимо са императивом. Верујте није нам лако. Против Сарајева ће нам бити седмо гостовање у осам мечева. У шали кажем да смо у аутобусу провели 78 часова у досадашњих шест мечева које смо играли на страни, то је око 4000 километара. Само ми знамо кроз шта пролазимо - рекао је Пулетић.

Искусни голман жали што он и његови саиграчи немају већу подршку у Требињу, какву су имали прошле сезоне. Ипак, вјерује да ће екипа својим односом поново заслужити да навијачи буду уз њих.

- Увек може боље када је атмосфера на трибинама у питању. Лично, у Требињу се осећам као код куће. Воле ме ти људи, дају ми импулс да дам све од себе. Мени као старијем човеку тај град баш прија - уз осмијех прича Пулетић.

Голмана Леотара инспиришу велики мечеви какав ће бити вечерашњи против Сарајева. Јавност у Србији памти одбране 32-годишњег чувара мреже у утакмици четвртфинала Купа Србије, прије непуне четири и по године, када је са својим тадашњим клубом Мачвом у Шапцу елиминисао Црвену звезду предвођену Владаном Милојевићем.

- До те утакмице против Звезде имао сам близу 400 утакмица у савезном рангу такмичења. Захвалан сам Богу што ми је тадашњи предсједник Мачве Ивица Краљ дао шансу да се докажем у том клубу. По том мечу ме сви и познају. Волим велике утакмице против великих играча. Да такав приступ имам и на овим “мањим” дуелима можда би направио и бољу каријеру - искрено је рекао Пулетић.

Душан у први план истиче подршку коју има од супруге и додаје да само она зна кроз шта он пролази.

- Она ми је главни “ментал коуч” и условно речено и тренер. Од ње акумулирам доста позитивних ствари. Њој и мајци, која ме брижно прати сам највише захвалан за своје добре партије. Оне су моја оаза мира - закључио је Пулетић.

Поред окршаја на “Кошеву”, вечерас од 19 часова игра се још један меч у којем добојска Слога у Модричи дочекује Вележ.

Дринчић најнезгоднији

Имао је популарни “Пулета” наспрам себе многе нападаче, репрезентативце. Ипак посебно издваја једно име, Николу Дринчића, некадашњег везисту Партизана.

- Дринчић има карактеристичан шут. Један тренер ми је рекао: Ти ту лопту не браниш, ти се од ње браниш и буквално је било тако. Он може из корака, из колена да шутне из сваке позиције и не зна се лопта где ће да оде. Ни он не зна - открио је Пулетић.

Премијер лига

1. Широки Бријег         6        3        3        0        6:2     12

2. Сарајево 7        3        2        2        12:13 11

3. Тузла сити       5        3        1        1        14:6   10

4. Борац     7        3        1        3        8:9     10

5. Жељезничар    7        2        3        2        12:12 9

6. Слога (Д)         6        2        2        2        13:10 8

7. Посушје 7        2        2        3        7:11   8

8. Леотар   7        2        1        4        5:14   7

9. Вележ     5        1        3        1        5:4     6

10. Слобода        5        1        2        2        3:4     5

11. Игман   6        1        2        3        5:7     5

12. Зрињски        2        1        0        1        5:3     3

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана