Ћургуз разочаран жријебом

Г.С.
Ћургуз разочаран жријебом

САРАЈЕВО - Три клуба из Републике Српске нису били миљеници среће на жријебу четвртфинала Купа БиХ и имаће веома тежак задатак да се пласирају у наредну рунду такмичења.

Добојска Слога ће у првом сусрету угостити актуелног освајача Купа мостарски Вележ, Тузла сити угостиће Рудар Приједор, а бијељински Радник биће домаћин актуелном шампиону Зрињском.

Добојлијама ће ово бити трећи пут да играју у четвртфиналу купа. У сезони 2008/09. поражени су од Зрињског, а корак даље отишли су у сезони 2012/13. када су у полуфиналу елиминисани од Широког Бријега. Шеф стручног штаба Слоге Зоран Ћургуз разочаран је чињеницом што ће дуел с Вележом бити једини пар у овој фази такмичења у којем ће снаге одмјерити два премијерлигашка клуба.

- Искрен да будем прижељкивали смо неку од три екипе, које не играју у елити БиХ, али нисмо били миљеници среће. Ипак, надам се да можемо остварити пласман у наредну рунду такмичења. Наду нам даје и чињеница да смо се ове сезоне с Мостарцима већ састали два пута у првенству и имамо бољи међусобни скор. Као домаћини смо славили с 3:0, а у гостима смо играли неријешено, 2:2. Међутим, још једном понављам да нам Куп БиХ није приоритет, већ опстанак у елити БиХ - нагласио је Ћургуз.

У Рудар Приједору послије елиминације Борца желе да приреде још једно изненађење и тако надмаше сезоне 2009/10. и 2017/18. када су у четвртфиналу елиминисани од Жељезничара односно Крупе.

- Два меча против Тузла ситија биће за нас веома захтевни, али и прилика да направимо још један подвиг. Наш противник је елиминацијом Широког Бријега показао да има велике амбиције у купу, али и ми се нећемо тако лако предати. Спортски је надати се успеху, поготово што смо у реванш сусрету домаћини - истакао је шеф стручног штаба Рудар Приједора Бојан Круљ.

Радник је у сезони 2015/16. био освајач Купа БиХ, а садашњи тренер Бијељинаца Велибор Ђурић је потом дошао у овај клуб као играч и бранио боје Сембераца на европској сцени.

- Била су то много љепша фудбалска времена за Радник од ових данашњих, али вјерујем да ћемо ускоро поново бити оно што смо некада били. Јасно је да је Зрињски апсолутни фаворит у овом двомечу, а оно што могу да тражим од својих изабраника јесте то да пруже максимум у оба сусрета. Ако тако буде бићу задовољан без обзира на коначан исход - нагласио је Ђурић, који је као играч шест и по сезона носио дрес Мостараца с којима је 2008. године освојио Куп БиХ.

Термини

Осим три пара у којима се налазе клубови из Републике Српске у четвртфиналу Купа БиХ снаге ће још одмјерити сарајевски Жељезничар и прволигаш ФБиХ Звијезда из Градачца. У овој фази такмичења играју се двије утакмице. Први мечеви су на програму 1. марта, а реванши се играју 14 дана касније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана