“Црвено-плави” одбојкаши остварили важну побједу против Јединства

Дејан Кондић
“Црвено-плави” одбојкаши остварили важну побједу против Јединства

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца савладали су у “Борику” Јединство из Брчког са 3:1 (28:26, 21:25, 25:19, 25:18) у мечу 13. кола Премијер лиге.

Изабраници Мише Марјановића овим тријумфом готово сигурно

обезбиједили су опстанак у највишем рангу, иако ће млади стручњак имати шта да каже својим момцима упркос уписаним бодовима.

Младост доноси грешке, младост треба истрпјети, али у разговору за “Глас Српске” Марјановић поручује да неће толерисати дисциплину у игри својих момака.

- Најважније да су бодови остали у Бањалуци који су нам, по мени,

обезбиједили опстанак. Међутим, искрено нисам задовољан односом мојих момака према утакмици. Превише смо гријешили. Имали смо добијен други сет и изгубили смо га директно својим грешкама. Момци као да су били одсутни, али ријешићемо то на тренинзима, јер овако даље неће моћи.

Недопустиво је да неко уђе на терен изгубљен, да заборави шта смо се договорили. Јесу момци били под притиском, свјесно сам им га наметнуо, али то нема везе, морају боље. У наредном колу идемо на ноге шампиону и играћемо без императива, опуштеније - истакао је Марјановић.

Тужни су послије меча били одбојкаши Јединства. Имали су шансу у првом сету, али на крају нису успјели.

Тренер Брчака Милош Митровић жали због пропуштене прилике, али поручује да нема предаје у борби за опстанак у друштву најбољих.

- Обје екипе су младе, негдје је и нормално да се мало више гријеши. Борац је заслужено побиједио. Имали смо тај први сет, али понављају нам се цијелу сезону неке грешке. Покушавамо их поправити. Нисмо искористили своју шансу, али има још утакмица до краја, не предајемо се. Борићемо се сигурно до краја сезоне - поручио је Митровић.

Радник лако до бодова

Актуелни шампион Радник са максималних 3:0 савладао је Гацко у гостима те тако тријумфално наставио други дио сезоне. Резултати 13. кола

првенства БиХ: Љубиње - Босна 2:3, Модрича - Какањ 78 1:3, Напредак - “Меџик Ајс” Домаљевац 2:3. Пласман: Напредак 35, Радник 31, Домаљевац 31, Какањ 28, Босна 17, Борац 14, Модрича 13, Јединство 10 Љубиње 9,Гацко 7.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана