„Црвено-плави“ домаћини петог меморијала "Лимун Папић"

Дејан Кондић
„Црвено-плави“ домаћини петог меморијала "Лимун Папић"

БАЊАЛУКА - Одбојкашки клуб Борац у суботу и недјељу биће домаћин петог међунардног меморијалног турнира "Лимун Папић". Поред организатора, "црвено-плавих" на турниру ће још учествовати Какањ 78, вицешампион Хрватске и бранилац трофеја Мурса, те екипа Новог Сада из Србије.

 Сви мечеви играће се у дворани "Борик". Турнир се одржава у знак сјећања на најпознатијег бањалучког спортског новинара Лимуна Папића који је уједно и оснивач ОК Борац.

Први човјек Бањалучана, Александар Дакић истакао је да ће ове године, као и претходне, све екипе одиграти међусобне дуеле, те да ће се играти укупно три сета по утакмици.

- У суботу након утакмице Борац - Мурса планирано је отварање турнира и додјела пехара медаља и појединачних награда.

Ово ће бити једна од посљедњих провјера за нашу подмлађену екипу која у просјеку има 19 година, али је састављен од квалитетних играча. Позивам публику да дође и подржи нас. Захвалио бих се нашој Татјани што је све вријеме са нама – рекао је Дакић.

Лимунова кћерка Татјана Папић Џакула захвалила је Борцу и пожељела пуно среће свим екипама.

- Захвалила што Борац одржава сјећање на мог оца. Желим им пуно среће и да им то буде права припрема за почетак такмичења – поручила је Папић Џакула. Тренер Бањалучана Мишо Марјановић наглашава да је његова екипа спремна за овај турнир, али и за почетак сезоне који је на распореду 7. октобра.

- Фактички нам је ово генерална проба, с тим да имамо још један турнир за седам дана. Млада смо екипа, потпуно нова, капитен нам мач квари просјек. Тек се уигравамо, а од полусезоне ћемо бити прави. Момци хоће да раде, ујутру, навече, вољни су да напредују.

Од турнира очекујем да дамо максимум, да исправимо масу грешака које сада правимо. Немамо никакве амбиције да идемо према врху, али желимо да задржимо екипу три, четири године. На прагу смо договора са још са једним играчем – истакао је Марјановић.

Један од најискуснијих у младој екипи Борца је примач Филип Пузић, који је похвалио атмосферу у екипи и додао је тим спреман за предстојећи турнир.

- Велики број тренинга смо имали, највише до сада. Атмосфера је фантастична баш због година, сви желимо да побјеђујемо. На турниру не желимо само да учествујемо, већ да се боримо – нагласио је Пузић.

Распоред мечева

Субота 23. септембар

13.00 Мурса - Борац 1

5.00 Нови Сад - Какањ 78

17.00 Мурса - Какањ 78

19.00 Борац - Нови Сад Н

едјеља 24. септембар

11.00 Мурса - Нови Сад

13.00 Борац - Какањ 78

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана