“Црвено-плаве” одбојкашице Борца у полуфиналу Купа Српске

Дејан Кондић
“Црвено-плаве” одбојкашице Борца у полуфиналу Купа Српске

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Борца једним смечом освојиле су “два поена”. Изабранице Душана Кузмановића побиједиле су први пут екипу Бањалука Волеја и такође први пут избориле пласман у полуфинале Купа Републике Српске.

Млада екипа “црвено-плавих” без грешке је одиграла четвртфинални дуел најмасовнијег такмичења Српске и у бањалучкој дворани “Центар” на обје плећке обориле премијерлигашки састав БЛ Волеја са 3:1 (25:18, 23:25, 25:16, 25:17). Тренер лидера на табели Прве лиге Републике Српске није крио задовољство урађеним.

- Ово је највећи успјех у историји клуба, када је у питању Куп Српске. Презадовољан сам, савладали смо једну екипу која је прошле сезоне била финалиста и у Купу Српске и у Купу БиХ. Урадили смо велику ствар. Честитке ривалкама, али мислим да смо ми у овом сусрету били бољи и да смо заслужено славили - рекао је Кузмановић.

Сјајно је Борчевом игром дириговала техничар Теодора Видовић, која је такође поносна на оно шта су она и њене саиграчице урадиле.

- Био је веома напоран меч. Дуго смо се спремале за ову утакмицу, знале смо да неће бити лако, али смо пратиле инструкције нашег стручног штаба и остварили велики тријумф - додала је Видовићева.

Бањалучанке одлично гурају и у првенству. “Црвено-плаве” у прва три кола имају максималан учинак.

- Презадовољан сам урађеним и у првенству, које нам је приоритет, а у Купу шта урадимо. Волио бих да изборимо финале. Надам се да ће нас данас погледати и срећа на жријебу. Да се вратим на шампионат, надам се да ћемо наставити да нижемо побједе и да ћемо изборити повратак у Премијер лигу - нагласио је Кузмановић.

Већ у суботу од 18 часова у мечу четвртог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Борца дочекује екипу Радника из Бијељине.

- Неће бити лако против Бијељинки, али надам се побједи. Мислим да ова екипа има још резерви и како првенство буде одмицало, да ћемо бити још боље - закључила је Видовићева.

Џакула: Морамо још радити

Тренер одбојкашица БЛ Волеја Синиша Џакула честитао је Борцу на побједи и истакао да је пред његовим дјевојкама још доста рада да би игру довели на жељени ниво.

- Играли смо против екипе која је доведена до максимума, коректно играју, прате игру. Имали смо проблем са сервисом. Борцу честитам и желим срећу у наставку такмичења, а нас чека доста рада, исправљања грешака... Надам се да ћемо ускоро игру довести на један озбиљнији ниво - рекао је Џакула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана