Црвена звезда продала Милана Павкова: Завршен велики посао, црвено-бијели зарадили!

Mondo
Foto: Mondo

Растанак српског шампиона и снажног нападача који је купљен 2017. године.

Готово је, Црвена звезда је продала Милана Павкова! Снажни нападач из Бегеча сели се у Саудијску Арабију и под командом некадашњег фудбалера Партизана Вука Рашовића наступаће за екипу Ал Фејха. Црвено-бијели ће од тог трансфера добити тачно милион евра, а и снажни нападач ће финансијски одлично проћи.

По информацијама које су стигле у Србију, Милан Павков ће зарађивати чак 750.000 евра по сезони у клубу из Саудијске Арабије.

Иако је посљедњи додир са лоптом у црвено-белом дресу био аутогол који је српског шампиона "преселио" у групну фазу Лиге Европе и због којег је "Мића" плакао, навијачи Звезде памтиће Павкова по неколико легендарних голова. Између остлаог, Милан је тресао мрежу Партизана, Милана, Ливерпула и бројних других клубова - некада за велике побједе у домаћим и европским оквирима, некада за изједначење и давање наде да у другом мечу може да се направи чудо.

Са статусом јунака иако је посљедња епизода била трагична, Милан Павков напушта Београд. У клупску касу доноси новац, а много више милиона стигло је у клуб његовим партијама на терену. Велике ствари кренуле су још од Салцбурга где је његов сукоб са Понгранчићем покренуо екипу Владана Милојевића, а завршава се шестом групном фазом европских такмичења у исто толико година!

Укупно гледано, Павков се вишеструко испалтио Црвеној звезди. Плаћен је само 300.000 Радничком из Ниша у којем је прво остао на позајмици. Затим је у Звезди одиграо 152 меча и постигао 59 голова, од којих су многи култни за навијаче српског шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана