Црвена Звезда освојила Куп Радивоја Кораћа, Добрић МВП финала

Танјуг
Црвена Звезда освојила Куп Радивоја Кораћа, Добрић МВП финала

НИШ - Кошаркаши Црвене звезде освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто су синоћ у финалу завршног турнира у Нишу савладали Мегу са 96:79 (22:23, 29:21, 27:21, 18:14).

Црвено-биjели су девети пут освојили "Жућкову левицу", трећи пут у низу, а укупно 12. национални Куп у клупској историји.

Огњен Добрић постигао је 24 поена, Немања Недовић 20, Филип Петрушев 15, а Лука Митровић 14 поена.

Лука Вилдоза убацио је "само" шест, а Факундо Кампацо два поена.

Код Меге Малколм Казалон постигао је 15, Данко Бранковић 14, а Алекса Ускопковић 13 поена.

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић проглашен је за најкориснијег (МВП) играча финала Купа Радивоја Кораћа, а уједно је добио и признање за најбољег стрелца.

Добрић је имао учинак од 24 поена, три скока и шест асистенција, за скоро 26 минута на паркету и укупни индекс 31.

Њему је ово четврта "Жућкова љевица" у црвено-белом дресу.

- Мислим да смо у сва три меча знали шта желимо и заслужено трофеј носимо у Београд . Пре свега честитке свим играчима, стручном штабу. Имали смо три изузетна противника, Борац, Партизан и Мегу. Похвалио бих атмосферу коју су створили наши навијачи - рекао је тренер Црвене звезде Душко Ивановић.

Послије четири освојена Купа краља са екипом Басконије у Шпанији, Ивановић је први пехар у сезони освојио и са Црвеном звездом

-Мислим да сама припрема није толико битна. Куп је другачији од осталих такмичења јер играш једну утакмицу. Мораш да будеш стрпљив и фокусиран. Тај ментални склоп је јако важан - закључио је Ивановић.

Добрић је рекао да је Мега талентована екипа која игра са доста транзиције.

-Ми смо знали како да окренемо меч у нашу корист - рекао је Добрић.

Послије МВП трофеја у АБА лиги и Суперлиги Србије, Добрић је освојио и титулу најкориснијег играча Купа.

-Не улазим у меч са циљем да освојим ове награде, важно је да тим победи. Данас се догодило да сам најефикаснији (24 поена). Не бих издвајао себе, тим је важан - закључио је кошаркаш Црвене звезде.

Тренер Меге Марко Бараћ истакао је да још његови играчи морају много да уче како да се стигне двоцифрени вишак.

-Честитам им на уложеном труду. Честитам Звезди на освојеном Купу. Они су показали свој квалитет. Код нас су се видели одређени проблеми у офанзивном скоку и у првом полувремену нисмо имали ниједан. Борили смо се 40 минута, али за финалну утакмицу против Звезде неке скакачке ствари морају бити боље -  рекао је тренер Меге Марко Бараћ.

Додао је да прије меча није имао специјалне захтјеве за играче.

-Пре меча сам од играча тражио да уживају и да немају никакво кајање да су могли да ураде нешто више и боље. Мислим да смо дали све од себе и да смо уживали пред пуном халом. Једноставно, не желиш да се овакви мечеви заврше - истакао је Бараћ.

Кошаркаш Меге Лука Церовина такође је честитао Звезди на трофеју, а свом тиму на сјајном издању.

-Ми смо млада екипа, правили смо неке грешке и због тога нисмо остали дуже у егалу. Ми тренирамо добро од почетка сезоне, а то се није видело кроз резултат. Наставили смо тако да тренирамо и то се сада види. Циљ нам је плеј-оф АБА лиге и да дамо све од себе у том такмичењу - закључио је Церовина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана