Црвена звезда и Зенит продужили уговор на још дви године

Танјуг
Црвена звезда и Зенит продужили уговор на још дви године

СОЧИ- Фудбалски клубови Црвена звезда и Зенит из Санкт Петербурга продужили су данас сарадњу на још две године, саопштио је српски шампион.

У саопштењу Црвене звезде се наводи да уговор два клуба, који имају заједничког спонзора руску компанију "Гаспром", подразумијева сарадњу првих тимова, али и академија српског и руског клуба.

Сарадња ће бити интензивирана и у области маркетинга и продаје, односа са јавношћу, организације, правног и сектора за људске ресурсе.

"Веома смо задовољни због чињенице да ћемо и на овај начин продубити и формализовати сарадњу коју имамо са Зенитом. Зенит је велико европско име, а то је и Црвена звезда и у том смислу ова сарадња може додатно да ојача позиције, да оснажи оба клуба и допринесе да заједно даље напредујемо у свим сегментима, а на велико задовољство наших навијача. Верујем да је ово тек један корак у даљем развијању сарадњи и продубљивању пријатељства и да ће резултати бити видљиви врло брзо", рекао је за званични сајт клуба генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић. Црвена звезда и Зенит су први пут уговор потписали 2017. на период од пет година.

"То је нормалан след догађаја, јер се до сада сарадња углавном огледала у Омладинској школи, размени младих играча, тренера, искустава, као и у организацији заједничких турнира, а мислим да имамо још много тога да дамо једни другима. Уговор о сарадњи је и симболика и последица братске љубави, јер сви смо одрасли уз љубав према Русији и драго нам је што у овим тешким тренуцима за Русију можемо да будемо овде и дамо им подршку", рекао је Терзић. Он је истакао да је планирано да се два тима током године састају два пута, а да се пријатељски мечеви играју у Русији и Београду. Зенит и Звезда ће вечерас од 19.00 сати одиграти пријатељски меч у Сочију.

"Изабрали су Сочи, јер су на свом стадиону имали заказан концерт рок групе још од раније, али следећу утакмицу сигурно играмо у Београду. Такође, синоћ за вечером смо разговарали око организације турнеје од новембра када ће се завршити полусезона, услед светског првенства у Катару, тако да ћемо вероватно са Зенитом организовати неку турнеју или турнир са још две екипе", истакао је генерални директор Црвене звезде. Генерални директор Зенита Александар Медведев рекао је задовољан и поносан због потписивања уговора.

"Уговор ће обухватати сарадњу на свим нивоима клуба, од омладинских селекција, до сениорског тима, сарадње међу стручним кадром, организовање турнира, заједничке посете, али и пријатељске утакмице када календар то дозволи. Вјерујем да ће се уз одговарајући труд увек наћи термин да играмо пријатељске утакмице. Волим Београд, много пута сам био тамо, било би лијепо да играмо пред Звездиним навијачима који су познати и признати, не само у Европи, већ и широм свијета.

Такође, уговор је и показатељ пријатељства између српског и руског народа. То показује да су наши односи братски, а сви знамо да је спорт веома важан сегмент друштва. Српски музичари, глумци, умјетници су јако популарни у Русији, то показује такође добре односе народа", рекао је Медведев. Он је уочи данашње пријатељске утакмице између Зенита и Црвене звезде рекао да слоган "битка шампиона" говори све о квалитету тимова. "Зенит је освојио четири титуле у низу, Црвена звезда пет, и суверени смо шампиони у нашим државама.

Ниво фудбала у Русији и Србији је изузетно велик и јавност је сигурно заинтересована за утакмицу. Што се тиче победника - ко буде бољи данас, нека тријумфује", закључио је Медведев.

У саопштењу Црвене звезде је наведено да је уговором договорено да поред првих тимова пријатељске утакмице играју и млађе селекције, као и стажирање у оквиру академија, размена тренера Омладинске школе и играча, организација тренинг програма и програм едукације и размене искустава.

"Уговором је планирана размена искустава у циљу оптимизације тренажног процеса, припреми организације утакмица у сфери инфраструктуре, продаји карата за утакмице, развоју и заштите бренда два клуба, као и спонзорским уговорима", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана