Црвена звезда чека Јермене у трећем колу квалификација за Лигу шампиона

Приредио: Дејан Кондић
Црвена звезда чека Јермене у трећем колу квалификација за Лигу шампиона

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде вечерас на европској премијери дочекују Пјуник, а уколико оправдају улогу фаворита, у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона играће против Макабија из Хаифе или Аполона.

Иако на “Маракани” тврде да су им једино Јермени “у глави”, јуче су се окупили на стадиону како би испратили жријеб из Ниона. Ипак, тренер Дејан Станковић није желио да се бави потенцијалним ривалима у наредном колу, већ је све мисли усмјерио ка шампиону Јерменије. Иза Звезде је сјајан старт првенства, четири убједљиве побједе уз гол-разлику 17:1, али је млади стручњак ипак опрезан пред вечерашњи окршај (20.45 часова).

- Доста смо радили и спремали се за ове квалификације, анализирали смо Пјуник, екипу која доста мења систем, али бићемо спремни за сваки задатак. Знамо шта нас очекује, играмо код куће, прихватамо улогу фаворита, поштујемо сваког и са доста стрпљења и памети ћемо ући у овај меч. Очекујем јак отпор, али на нама је да тај отпор сломимо. Видели смо да имају квалитет, што су показали и против Диделанжа. Јерменски фудбал сам пратио док сам радио у УЕФА, тада сам долазио у ту земљу и пратио младе играче од 14 или 15 година. Има Пјуник и сада тај таленат, има и странце. Тренер зна да скрива поставом основну идеју, као и места играча. Али ми не желимо да побегнемо од улоге фаворита. Ући ћемо са много стрпљења и памети у овај меч - рекао је Станковић.

Свјестан је шта доноси пролаз даље пошто би на тај начин шампион Србије обезбиједио групну фазу Лиге Европе, а био би на корак од јединог што Станковићу до сада није пошло за руком - Лиге шампиона.

- За нас је пресудно ово треће коло, то је од велике важности за клуб, играче, стручни штаб, наше навијаче. Треба да се наоружамо стрпљењем, они ће у гостима чекати контре или полуконтре. Очекујем јак отпор, а на нама је да га сломимо што пре - рекао је Станковић.

Пролазом јерменског шампиона Црвена звезда може да обезбиједи дебелу новчану награду од УЕФА јер ће инкасирати око 11.000.000 евра, али је прави џекпот чека тек евентуалним проласком међу 32 најбоља клуба Европе.

Утисак је да су куглице биле наклоњене Београђанима, те да ни Макаби ни Аполон нису противници од којих треба зазирати. Иако сви очекују пролаз, треба додати да би Звезда у случају неуспјеха за пласман у Лигу Европе играла против пораженог из двомеча Шериф - Викторија Плзењ.

Са дресом на трибине

Навијачи Црвене звезде креативним спотом позвали су присталице “црвено-бијелог” клуба да дођу у дресу на стадион “Рајко Митић” на меч против Пјуника. Звезда се данима налази у кампањи, а како се ближи утакмица са Пјуником, тако је акција све живља. Навијачи су троминутним видео-снимком позвали све да дођу на стадион у дресу, чиме би се послала сјајна слика у свијет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана