Црногорски боксери депортовани из Молдавије иако су имали позив организатора

Срна
Foto: Фејсбук

ПОДГОРИЦА- Боксерски савез Црне Горе саопштио је данас да власти Молдавије нису дозволиле боксерима Будве да учествују на међународном турниру "Павел Лускески" у Кишињеву.

Подгоричке "Вијести" наводе да је БС Црне Горе саопштио да су боксери Будве добили позив организатора да учествују на турниру у Кишињеву.

Наводи се да је будванска експедиција, коју је предводио селектор Никола Ружић, заустављена на аеродрому у Кишињеву.

"Јуче на аеродрому у Кишињеву полиција је привела наш тим, који чини шест особа (међу којима има и малољетних лица). Пошто су им одузета сва документа, цијелу ноћ су провели у транзитној зони, без хране и смјештаја. Они су потом депортовани назад у Црну Гору са објашњењем да се тренутно забрањује улаз црногорским држављанима у Молдавију без детаљнијих информација", навео је БС Црне Горе.

На турниру у Молдавији требало је да наступе Стефан Савковић, Петар Марчић, Петар Лијешевић, Димитрије Милић и Андрија Брајковић.

"Имамо информацију да се женски фудбалски тим Молдавије налази у нашој земљи како би одиграо утакмице са црногорским фудбалеркама. Апелујемо да се према њима нико не опходи лоше, већ да покажемо нашу спортску величину и величину Црне Горе", закључује се у саопштењу БС Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана