Црногорске ватерполисте брине повреда Спаића

ГС
Црногорске ватерполисте брине повреда Спаића

ПОДГОРИЦА - Пети пут ће црногорски ватерполисти учествовати на Олимпијским играма, у три случаја су били надoмак медаље - нису успјели ниједном да је освоје, Париз је нова шанса.

Колико је реално да је "ајкуле" уграбе баш у Граду свјетлости је велико питање с обзиром на то да годинама нису у врху свјетског ватерпола, као и да су посљедњи пут у полуфиналу највећих такмичења играли прије четири и по године - на Европском првенству у Будимпешти када су и стигли до бронзе.

Ватерполисти у уторак путују у Париз, а прву утакмицу играју у недјељу када је ривал Хрватска.

И сама група не може да буде тежа - поред "баракуда" су ривали и Грчка, Италија, Сједињене Америчке Државе и Румунија, а пласман у четвртфинале избориће четири првопласирана тима.

- Не идемо у Париз само да бисмо само учествовали, иако није било једноставно ни изборити визу за Олимпијске игре. Желимо да уђемо у борбу за висок пласман, али морамо да схватимо да је ово турнир на којем је најважније да мислимо само о првој наредној утакмици. Побједа на старту не би гарантовала ништа, као што ни пораз не би значио елиминацију, рекао је селектор Владимир Гојковић на конференцији за медије.

Са Хрватском нема непознаница.

- Добијали смо је у посљедње вријеме, али у питању је актуелни шампион свијета и вицешампион Европе. Потом нас чекају мечеви са Грчком, Италијом и Сједињеним Америчким Државама, на крају и Румунија када се надам да ћемо потврдити све добро што треба да урадимо раније, додао је Гојковић.

Проблем за Гојковића пет дана пред премијеру је повреда центра Владана Спаића који има проблема с раменом.

- Све остало је како треба, сви су здрави, истакао је легендарни црногорски ватерполиста.

У односу на ЕП и СП, који су одржани почетком године, Црна Гора ће бити ослабљена на незгодној страни - без Драшка Бргуљана, који се повукао, те Алексе Укопине који је суспендован од стране Антидопинг агенције.

- Изабрали смо најбоље, имамо играче за које вјерујемо да могу да изнесу оно што смо замислили. Иза нас је два мјесеца припрема, много припремних утакмица и доброг рада и мислим да смо спремни да одговоримо на све изазове. Прије свега, да смо зрели да психолошки реагујемо како треба, истакао је Гојковић.

Имао је и поруку за предсједника Ватерполо и пливачког савеза Ђура Марића који због здравствених проблема неће бити у Паризу да бодри ватерполо селекцију наше пливаче (Јовану Куљачу и Милоша Миленковића).

- Нажалост, није са нама на овој прес конференцији и неће бити уз нас у Паризу. Хвала му на напорима да нам обезбиједи најбоље услове, поготово у посљедња два мјесеца када му је било најтеже. Желим му брз опоравак, ствари иду набоље и надам се да ће све бити како треба, закључио је Гојковић, преносе Вијести.ме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана