Црна Гора побиједила Србију

ГС
Црна Гора побиједила Србију

Репрезентација Србије доживјела је пораз од Црне Горе, 30:31 (12:16) у трећем колу Групе 6 квалификација за ЕП.

Рукометашице Србије повеле су само 1:0 преко Сање Радосављевић, али од тада су се за све питале гошће из Црне Горе. Рукометашице Србије направиле су у првом полувремену превише грешака за бољи резултат од 12:16 за гошће.

Нису Црногорке бриљирале како могу, али су вешто користиле грешке, а Анастасија Марсенић, Матеа Плетикосић и Дијана Мугоша су вешто кажњавале ривалке. Да на голу Србије није било расположене Јоване Рисовић (пет одбрана) можда би разлика била и већа у корист ривалки. Сање Радосављевић и Јоване Јововић су у првом дијелу са по три поготка биле најефикасније.

Нису се предавале рукометашице Србије, неколико пута су успјевале да стигну до "минус два", биле су агресивније и чвршће у одбрани, али су ривалке успјевале да се одбране и по правилу, преко Матее Плетикосић успјевале да одрже разлику. Све до 45 минута када је Јована Јововић изједначила на 22:22 са играчицом више. Игра у тих 15 минута у другом дијелу су сигурно оно што је селектор Урош Брегар прижељкивао и на чему је радио са девојкама.

Гошће из Црне Горе су ушле у нервозу, направиле су и техничку грешку јер су имале седам играчица на терену, па је Анђела Јањушевић у 48. минуту донијела ново вођство Србије 24:23. Нису српске рукометашице имале рјешења само за Матеу Плетикосић која је решетала мрежу и доносила предност Црној Гори, али су одржавале егал све до самог краја. Јована Рисовић ништа није успјела да одбрани, на другој страни ни Атингре није била ништа успјешнија, али је успјела да одбрани два узастопна напада на четири минута прије краја и Црна Гора је опет стекла предност 28:30.

Јањушевић је смањила са седам метара на 29:30, а онда је прву одбрану у другом дијелу имала и Рисовићева. Јањушевићева је изјендачила на 30:30, два минута прије краја. Грбићева је 50 секунди прије краја донијела вођство гошћама 30:31. Имала је Србија напад за изјендачење, међутим Јелени Јововић је испала лопта и ту је био крај.

У селекцији Србије Анђела Јањушевић је била најефикаснија осам погодака, Јелена Јововић је постигла седам, а Сања Радосављевић и Александра Стаменич су по пет пута биле стријелци. Лидер код Црногорки била је Матеа Плетикосић са девет голова из 10 шутева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана