Човјек који је живио 6 мјесеци у шуми сада је на безбједном

Tанјуг
Foto: скриншот

ИВАЊИЦА- Драган Брадић Сергије (54), који је живио више од шест мјесеци у импровизованој земуници у шуми на планини Јавор, збринут је захваљујући управи општине Ивањица која је за његов случај сазнала из медија и сада се налази на безбједном.

Драган Стаменић, који је случајно открио да Сергије живи у шуми, каже да је био у шоку када га је угледао у земуници која је била покривена целофаном.

"Нико живи није знао да он нема крова над главом и да спава усред шуме у земуници. Он је то вероватно крио, а ја га знам као човека који је свима помагао, куповао је печурке по Јавору, имао је пара много. Свима је давао и пропао вероватно", рекао је Стаменић.

Навео је да је Сергија познаје из периода када су заједно ишли у надницу, те да је пуно времена провео на ратишту од Босне до Косова, а да се последњи пут са Кошара вратио рањен.

Сергије је недавно разговарао са новинаром Гласа западне Србије Гвозденом Николићем којем је рекао да је принуђен да живи на тај начин јер је остао без земље и крова над главом, те да преживљава од хране коју нађе у природи, печурака, боровница и дивљих јагода и јабука.

"Косио сам ручно по 40 коса ливаде. Али остао сам без ичега, било ме је срамота да тражим помоћ од било кога, склонио сам се овде и мучим своју муку", рекао је он.

У том разговору је додао да "осећа да му се ближи крај", те да сумња да ће дочекати зиму у тим условима.

Након што је јавност узнемирила вест о "човеку из шуме", предсједник општине Момчило Митровић, као и Сергијеве комшије, сазнали су из медија да он спава у планини.

"Исте ноћи смо отишли на Јавор и убедили га да крене са нама. Сместио сам га у интернат, позвао лекаре да га прегледају и виде како стоји здраствено. Био је видно исцрпљен, једва се кретао. Све смо предузели да помогнемо и да га збринемо", рекао је Митровић и додао да је Сергије добио нову шансу за живот и да ће му помоћи у томе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана