Ћиро Блажевић о Србији: Дај Боже да је играмо у полуфинал, финалу...

ГС
Foto: скриншот

Чувени хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић одушевљен је побједом Србије у Лисабону.

"Већ је било време да се Србија нађе на великом такмичењу. То што сте урадили је спектакуларно, ретко виђено у свету фудбала. Такав преокрет", рекао је Блажевић.

"Срећан сам! Ја сам увек причао како наше поднебље даје најбоље и најталентованије играче. Сада је то потврђено. Напокон је и Србија са Хрватском на највећем спортском надметању. Сви смо срећни и задовољно. Доста нам је Шпанаца, Италијана, Немаца и осталих стандардних фаворита. Време је да се и ми мало умешамо у сам врх".

Блажевић се нада дуелу Србије и Хрватске у Катару.

"Пустите нас да "летимо". Да нисам летео не бих никада полетео. То би било сензационално. Срећан сам што сам увек користио спорт да мирим људе. То само спорт може. Била би то сензационална утакмица, дај Боже да је играмо у полуфинал, финалу..."

Најзаслужнији за пласман Србије у Катар је свакако Стојковић, који је препородио тим откако је постао селектор.

"Најважнији човек једне фудбалске репрезентације је селектор. Он може све да преокрене и да заје**е. Пикси има савршену играчку каријеру, то је једна одскочна даска. Има ауторитет који је сам створио. Он у деликатним, витешко-ратничким сусретима повлачи прави потез. Замислите каква је то екипа која се квалификује у последњој секунди. Веровали су до последњег минута. Браво Пикси, браво Србијо!", закључио је "тренер свих тренера".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана