Четвртфинале Лиге шампиона доноси бој Челзија и Реала: “Краљ” се свети прваку

Г.С.
Четвртфинале Лиге шампиона доноси бој Челзија и Реала: “Краљ” се свети прваку

ЛОНДОН - Свјетла елитне фудбалске позорнице резервисана су за представу Челзија и Реала, актуелног првака Европе и најтрофејнијег клуба Старог континента, који вечерас укрштају копља у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона (21 час).

Исти тимови састали су се прошле сезоне, тада су “плавци” били бољи. И не само то, отишли су до краја. “Краљ” им није заборавио “шамар”. Сада се враћа на Острво жељан освете, с циљем да удари темељ пролаза у полуфинале.

Домаћин је, без сумње, уздрман од када је газда Роман Абрамович избачен из Велике Британије због руске војне акције у Украјини. Клубу су пријетиле казне и санкције, али се ситуација прилично смирила и екипа је дошла до пријеко потребног мира. Но, то се није одразило на терен, пошто су ученици Томаса Тухела шокантно поражени од Брентфорда са 1:4, чиме је прекинут низ непобједивости који је трајао још од средине јануара.

Стратег Челзија тврди да су играчи извукли поуке и да су спремни да понове издање од прије готово годину дана, када су Реал бацили на плећа (2:0).

- Пред нама је тежак изазов. Када играте са Реалом, узбуђење је на врхунцу. Свјесни смо онога што слиједи. Не сумњам да ће утакмица бити занимљива - јасан је Тухел.

Реал, с друге стране, због повреда неће моћи да рачуна на Луку Јовића и Едена Азара, а неизвјесно је и да ли ће тим са клупе предводити “шеф” Карло Анћелоти, који је инфициран короном. Оно што је за Мадриђане од изузетне важности јесте чињеница да је за искушење спреман Карим Бензема, човјек који у посљедње двије сезоне игра фудбал живота.

Екипа много лакше игра када је искусни Француз на терену. Уосталом, без њега је доживјела дебакл у “ел класику”, а његовим повратком експресно се вратила на тријумфални пут. Још један искусни адут Реала, Тони Крос, вјерује да он и саиграчи имају све што је потребно да се реванширају Челзију.

- Противник је актуелни шампион Европе. Од овог теже не може. Препрека је висока, али вјерујемо у себе. Ако одиграмо најбоље што можемо, све је могуће - закључио је Крос.

Бајерн је див”

 У другом вечерашњем окршају састаће се Виљареал и Бајерн (21). Баварски састав јесте фаворит, али “жута подморница” је тврд орах.

- Бајерн је див. Када си клинац и имаш шест, седам година, знаш све његове играче. И онда нарастеш, постанеш професионални фудбалер и добијеш шансу да играш против њега... Ово је нешто за шта сам се спремао читавог живота - јасан је везиста “жутих” Ману Тригерос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана