Четири медаље за џудисте из Српске

Дарко Драгичевић
Четири медаље за џудисте из Српске

САРАЈЕВО - Џудисти из Републике Српске имали су одличан наступ на Европском јуниорском купу, који је одржан у Сарајеву. Као чланови репрезентације БиХ освојили су четири медаље на овом такмичењу - једну златну и три бронзе.

Злато је освојила Софија Пајић у категорији -78 килограма, која је у финалу савладала представницу Србије Јовану Стјепановић. Тако је наставила сјајан низ резултата.

- Веома сам задовољна. Мислим да се одрицање, труд и квалитетан рад на тренинзима коначно исплатио - рекла је Пајићева, којој је ово прво злато на европским куповима након што је у претходном периоду освојила једно сребро и чак пет бронзаних медаља.

Златна медаља ће за ову џудисткињу сасвим сигурно бити додатна мотивација, што је и сама признала, с обзиром на то да је већ наредног викенда очекује Европски куп за јуниоре, који се одржава у Подгорици.

- Олакшање је што је сезона почела овако и на овај начин, а искрено се надам да ћу у овом ритму наставити већ сљедећи викенд у Подгорици - поручила је Пајићева.

У женској конкуренцији БиХ је освојила још једну бронзу која је припала Лани Бјелици. Џудисткиња Фамоса била је одлична у категорији +78 килограма.

У мушкој конкуренцији џудиста Рандорија Лазар Ждрале освојио је бронзу у категорији до 90 килограма. На путу до злата савладао је ипоном Николу Ћировића из Србије, потом на исти начин и Канађанина Јехора Паладија, да би у четвртфиналу био бољи и од Максимилијана Ерлера из Њемачке. У полуфиналу је изгубио борбу од Милана Радуља из Србије, а то га води у борбу за бронзу против Украјинца Андрија Марченка. Ово је његова трећа медаља у јуниорској конкуренцији са Европског купа, прва бронзана, а томе је додао и још двије бронзе у кадетској конкуренцији. Бронзом се окитио и члан Леотара Видак Мањевић. Он је у конкуренцији џудиста до 100 килограма савладао Црногорца Андрију Мартиновића и освојио медаљу.

Камп па нови изазови

Европски јуниорски куп у Сарајеву добио је високе оцјене од Европске и Међународне џудо федерације. БиХ ће у наредном периоду бити домаћин још четири велика такмичења на којима ће џудисти покушати да остваре што боље резултате. Због тога је организован и камп, који ће трајати до седмог марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана