Четири године пријатељства: Mozzart уз Пливачки клуб Борац

Mozzart
Четири године пријатељства: Mozzart уз Пливачки клуб Борац

Да у Бањој Луци стасавају нове генерације сјајних младих пливача, у компанији Mozzart препознали су још прије четири године када су први пут подржали Пливачки клуб Борац. Овај тим од тада ниже успјехе, па је и регионални лидер у приређивању игара на срећу наставио да их подржава кроз донације и спонзорства. На њихову адресу је ових дана, по четврти пут, стигла подршка из Mozzartа.

„Ми смо јако срећни што постоје компаније које су истински друштвено одговорне. Таква је, из нашег искуства, компанија Mozzart која је сваке године уз наш клуб. Зато им дугујемо велику захвалност", поручио је Жељко Панић, спортски директор Пливачког клуба Борац.

Током протекле четири године пријатељства, компанија Mozzart пружила је подршку пливачима Борца више пута. Укључили су се у кампању "Закупи стазу – помози Борцу!" чиме су млади пливачи добили могућност да користе пливачку стазу на Градском олимпијском базену гдје су тренирали за нове побједе.

Затим су им упутили новчане донације за рад клуба и куповину пливачких капица, а сада им је стигла још једна новчана подршка за набавку клупске спортске опреме.

Такав подстицај из Mozzartа пливачи Борца су знали да цијене, па су вриједно тренирали и доносили нове медаље у град на Врбасу.

На богатом списку успјеха, посебно се истиче учешће њиховог пливача Јована Лекића на Олимпијским играма у Паризу, као и 9. мјесто Европском првенству у Београду, гдје су га само три десетинке дијелиле од финала.

Пливачки клуб Борац из Бањалуке окупља више од 200 чланова, а ту су и стотине полазника њихове обуке непливача.

Клуб је, у посљедњих пет година од када је ревитализован, достигао ниво три најуспјешнија тима у БиХ. Својевремено су изњедрили најбољег спринтера у БиХ Адија Мешетовића, те још два учесника Европског јуниорског првенства, Алексу Ђукановића и Бориса Блажевића. Поред њих, имају још неколико врло озбиљних талената од којих очекују да ће се ускоро придружити репрезентацији БиХ.

Клуб сваке године организује два међународна пливачка митинга када у Бању Луку долазе највећа домаћа и свјетска пливачка имена.

У наредном периоду настављају вриједно да тренирају на Градском олимпијском базену уз редовна учешћа на међународним пливачким митинзима. Њихов пливач Јована Лекић ће наступити на предстојећем Свјетском првенству у Будимпешти, па од њега очекују одличне резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана