Челси избацио Борусију и пласирао се у четвртфинале Лиге шампиона

Танјуг
Челси избацио Борусију и пласирао се у четвртфинале Лиге шампиона

Фудбалери Челсија пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су вечерас на свом "Стамфорд Бриџу" побиједили Борусију Дортмунд резултатом 2:0.

 У првом мечу прије три недјеље Борусија је славила 1:0 голом Карима Адејемија, али вечерас њега није било због повреде и то се осјетило у нападу гостију, пишу Спортске.нет.

Челси је од самог почетка преузео иницијативу и заиста играо много боље него у недавним првенственим мечевима. Грејем Потер је извео састав у формацији 3-4-3, а напад су предводили Феликс, Стерлинг и Хаверц.

По Борусију је све кренуло по злу када је већ у петом минуту због повреде изашао Брант, а ушао Рејна.

Челси је одмах почео да прети преко Феликса у шестом и Хавцерца у осмом минуту, али недовољно прецизно. Борусија је узвратила у 17. минуту када је Ројс снажно шутирао из слободњака, али је Кепа одлично интервенисао.

Услиједило је нови налет Челсија, нову шансу је имао Хаверц који је погодио стативу и није имао среће да постигне погодак. За разлику од њега, Стерлинг јесте био таличан у 43. минуту када је прво промашио лопту, али му је она опет остала испред ноге и из другог покушаја се намјестио боље и затегао по средини гола за 1:0.

Тек што је почело друго полувријеме, Челси је повео, али послије неколико контроверзних одлука. Судија је показао на бијелу тачку, али тек после асистенције из ВАР собе, када се увјерио да Волф играо руком. Иако је био окренут главом, рука му је остала у неприродном положају, није је на вријеме склонио иза леђа, Чилвел је погодио и то је био пенал. Хаверц је преузео одговорност и погодио стативу, али је онда судија одлучио да понови извођење једанаестерца, пошто је више играча пре времена ушло у казнени простор. Из другог покушаја Нијемац је био прецизан за 2:0.

Дортмунд није имао шта да изгуби и кренуо је на све или ништа. У 58. минуту Белингем је из непосредне близине имао велику шансу да постигне гол, али је шутирао поред стативе. У 65. минуту покушао је и Волф, Кепа је опет био одличан.

Челси се у финишу повукао и чувао резултат и у томе је успио, те се уз Бенфику вечерас пласирао у четвртфинале Лиге шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана