Чеферин: Неће Реал одређивати УЕФА шта да радимо

Tanjug
Foto: AA

НИОН - Нико неће говорити УЕФА шта да ради, изјавио је предсједник Европске фудбалске уније Александер Чеферин у одговору на критике због продужења уговора Килијана Мбапеа са Пари Сен Жерменом.

Би-Би-Си подсјећа да је Мбапе недавно потписао нови уговор са ПСЖ-ом иако је преговарао са мадридским Реалом. Нови уговор је према писању француских медија вриједан око 600 милиона евра, а шпанска фудбалска Ла Лига је понуду француског клуба назвала скандалозном.

"УЕФА има прилично строга правила финансијског фер-плеја. Ко буде поштовао наша правила, добродошао је да игра на нашим такмичењима. Ко неће да поштује правила, неће ни да игра", рекао је Чеферин.

Чеферин истиче да је уморан"од притужби да дозвољава да клубовима управља држава. Предсједник шпанске Ла Лиге Хавијер Тебас описао је понуду ПСЖ-а за уговор Мбапеу као "увреду за фудбал", наводи Би-Би-Си.

"Ни Реал или било ко други неће да каже УЕФА шта да ради. Они су огорчени са једне тачке гледишта, али, колико ја знам, понуда Реала је била слична понуди ПСЖ-а. Рекао сам то много пута и поновићу, реците ми један аргумент зашто компанија из Катара не би требало да буде власник клуба", казао је Чеферин.

Он је поновио да ће клубови бити кажњени, ако буду кршили правила.

"Ако кажете да клубови припадају навијачима, шта је са енглеским клубовима - имају власнике из САД, неки са Блиског истока, имају власнике из Енглеске. Дакле, потпуно је иста ситуација и заиста сам уморан од ових оптужби без икаквих конкретних основа. Желим да знам ко је прекршио правила и ако прекршите правила, бићете кажњени", закључио је Чеферин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана