“Чаршији” смета Свесрпски куп

Душан Репија
“Чаршији” смета Свесрпски куп

БАЊАЛУКА - Наступ тројице рукометаша Борца Владе Драганића, Луке Перића и Марка Лукића на Свесрпском купу у тренутку првог од три окупљања репрезентације БиХ пред одлазак на Европско првенство засметао је сарајевским медијима, који су покушали да од тога направе сензацију, али им је културно “спустио” селектор Ивица Обрван.

Хрватски стручњак саопштио им је да су момци добили дозволу за наступ за свој клуб и да у томе не види ништа спорно и сензационалистички, како је то представљено на порталима.

- Дозволио сам да играју на турниру, који је био од значаја за њихов клуб. Они су се најприје појавили на окупљању, тренирали са нама, а онда су отпутовали на турнир. Консултовао сам се са члановима Извршног одбора РС БиХ и договорено је да им одобримо одлазак на турнир. То су млади играчи, а и прије почетка припрема били смо упознати с том ситуацијом, тако да њихово одсуство није реметило планове нити ће ово нешто промијенити у вези са њиховим ангажовањем у репрезентацији - рекао је Обрван за “Спортспорт.ба”.

Директор Борца Владимир Бранковић потврдио је да је све урађено у договору са селектором те да су рукометаши пропустили само посљедњи тренинг у сриједу увече.

- Заиста не видим да је ишта спорно у овоме, јер смо ситуацију ријешили на начин да буду задовољни и клуб и репрезентација. Све смо урадили у договору са селектором, а ми као клуб смо поносни што дајемо репрезентативце, јер је то потврда да добро радимо - рекао је Бранковић.

Из перспективе рукометаша, али и цјелокупне јавности, добро је што је стигло објашњење које је у коријену сасјекло идеју федералних медија, који би вјероватно наставили да без основа дижу тензије тамо гдје их нема. Јер, ако је иједна репрезентација мултиетничка, онда је то рукометна. Познато је да су репрезентативци прије свега добри пријатељи, а да није тако, сигурно не би изборили пласман на друго узастопно Европско првенство, док су раније наступили и на Свјетском. Посебно не из услова у којима су радили, пошто годинама нису имали (или су мјесецима чекали) да им се рефундирају трошкови за авионске карте ДА би дошли на окупљање. Ћутали су и радили најбоље што могу и за наше услове направили велике успјехе - сви заједно Срби, Хрвати и Бошњаци. Ипак, стварни проблеми нису у фокусу медија из ФБиХ који једва чекају прилику да заиграју на карту национализма и на било који начин прозову све што долази из Републике Српске.

Списак Обрвана

Селектор Ивица Обрван саопштио је списак рукометаша на које рачуна у другом циклусу припрема (26. децембар) који почиње у недјељу, а међу њима су Владо Драганић и Лука Перић, док је Марко Лукић резерва, баш као и Лука Кнежевић.

На списку се налазе: Адмир Ахметашевић, Небојша Бојић (Цеље), Харун Хоџић, Ален Овчина, Владо Драганић, Енес Кешкић, Лука Перић, Ибрахим Хасељић, Адин Фаљић, Владимир Врањеш, Елмир Грађан, Мирко Херцег, Дино Хамидовић, Един Клис, Никола Прце, Мирсад Терзић, Јосип Перић, Милан Вукшић, Иван Карачић, Дејан Малиновић и Александар Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана