Будућност намучила Звезду, црвено-бијели славили у дербију АБА лиге

Г.С.
Будућност намучила Звезду, црвено-бијели славили у дербију АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Будућности 69:65, у дерби мечу другог кола АБА лиге. Црвено-бијели били бољи ривал током већег дијела меча, до побједе су дошли после неизвјесне завршнице. Филип Петрушев одиграо одличан меч, дебитовао Мирослав Радуљица.

Можда и теже него што се очекивало, Звезда је савладала Будућност у дербију другог кола АБА лиге и уписала други тријумф у сезони.

Црвено-бијели су водили током већег дијела утакмице, у неколико наврата имали и двоцифрену предност, али се Будућност показала као тврд орах који је сломљен у самој завршници.

Домаћа екипа је боље ушла у меч, али се Будућност вратила и на прву паузу отишла са само поеном минуса - 20:19.

Најбољу игру црвено-бијели су пружили у другој дионици, послије које су стекли осам поена предности, иако су у два наврата дошли до довоцифреног вођства.

У трећој четвртини разиграо се Филип Петрушев, који је утакмицу завршио са 15 поена, колико су убацили и Бен Бентил и Лука Митровић.

Будућност је црвено-бијеле у другом полувремену свела на само 26 постигнутих поена, али је одбрана Звезде била на висини задатка, што је екипи Владе Јовановића донијело и побједу на крају - 69:65.

Мирослав Радуљица дебитовао је у црвено-бијелом дресу и постигао 7 поена, све са линије за слободна бацања.

У екипи Будућности истакао се Игор Дробњак са 19 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана