Бројке показале да је All Star меч био најгори вашар и да Јокић није погријешио

Г.С.
Бројке показале да је All Star меч био најгори вашар и да Јокић није погријешио

Ол-стар меч одигран у Солт Лејк Ситију имао је најслабију гледаност у историји утакмица „свих звезда“, објавили су медији из Сједињених Америчких Држава. Српски ас Никола Јокић свјесно је одбио да уопште покуша да буде у центру пажње америчког вашара у мечу без одбрана, поручивши да није то за њега.

Агенција „Спортс медија воч“ објавила је да је Ол-стар меч 2023. године који је одигран у Савезној држави Јути, био наслабије оцијењен и најмање гледан у историји најјаче кошаркашке лиге свијета.

Према бројкама до којих су дошли и које су уредно објавили, двобој Тима Леброн Џејмс и Тима Јанис Адетокумбо, пратило је 4,59 милиона људи на телевизијама ТНТ и ТБС уз мизерну оцјену самог догађаја 2,2!

Како су истакли амерички медији, на слабу гледаност је утицала у великој мјери што је капитен Истока Јанис Адетокумбо у раној фази сусрета напустио паркет, након што је постигао прве и једине поене, због повреде шаке коју је задобио три дана пред Ол-стар.

Дио меча који је требало да представља спектакл, пропустио је и ас Голден Стејт Вориорса Стеф Кари, који важи за једног од омиљених кошаркаша у САД.

Чисто када се повуче паралела са Ол-старом одиграним 2022. године, гледаност је била готово за два милиона већа, јер је тај меч пратило на поменутим ТВ платформама 6,28 милиона људи, док је оцјена самог догађаја била 3,1.

Простом математичком рачуницом дође се до закључка да су се оцјене срозале за 29 одсто, као и да је гледаност пала 27 одсто.

И заиста се тај меч „свих звијезда“ претворио у амерички вашар који све мање интересује и саме Американце који су луди за кошарком.

Утакмици је претходио шоу у режији Николе Јокића, према ком је краљ Леброн Џејмс показао непоштовање јер га је посљедњег изабрао за свој тим. Тачније, није га ни изабрао, већ је скромни Сомборац као седми пик сам одшетао с подијума уз осмијех и придружио се звијезди Лос Анђелес Лејкерса и најбољем кошгетеру у историји НБА лиге.

А када је сам меч у питању, „сомборски рингишпил“ је изостао, јер Никола Јокић није желио да буде дио америчког вашара и послије меча је на конференцији кратко и јасно поручио.

„Ни сам себе не бих бирао. Није ово утакмица за мене“, погодио је праву у центар српски кошаркашки геније.

 

У мечу у ком је Тим Јаниса Адетокумба савладао Тим Леброна Џејмса резултатом 184:175, Јокић је у свом петом Ол-стар мечу, а трећем у ком је стартер, учествовао само са четири поена, пет скокова и шест асистенција за 20 минута проведених на паркету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана