Данило Брестовац, поријеклом из Добоја, дебитовао као селектор УАЕ

GS
Foto: balkan-handball

Бивши селектор Македоније Данило Брестовац своју нову блискоисточну авантуру започео је као селектор мушке репрезентације Уједињених Арапских Емирата.

УАЕ под вођством Данила Брестовца, који је поријеклом из Подновља код Добоја, одиграли су две контролне утакмице у којима су противници били рукометна репрезентација Омана. 

"Захваљујући" свом претходнику, УАЕ су пропустили један турнир, па ће им први званични мечеви бити у квалификацијама за Олимпијске игре.

Прва провјера, у којој су сви прозвани играчи добили прилику да се докажу, завршена је минималним тријумфом репрезентације Омана 24-23.

Други меч, у којем је поправљен учинак и први тим добио већу минутажу, завршен је побједом УАЕ од 28-24, у мечу у којем су Брестовчани у дијеловима сусрета имали осам позитивних голова.

Квалификације за Олимпијске игре у Азији почињу 18. октобра, а играће се у Дохи у Катару. УАЕ су у групи са Катаром, С. Арабија, Јужна Кореја, Индија и Кина. Две најбоље пласиране екипе настављају у полуфинале и играће против две најбоље пласиране екипе из друге групе (1А-2Б). У тој групи су Бахреин, Иран, Кувајт, Јапан и Казахстан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана