Брчко: Побједници трке Млађан Самарџић и Слађана Стаменковић

Срна
Брчко: Побједници трке Млађан Самарџић и Слађана Стаменковић

БРЧКО - Побједници 25. Видовданске трке у Брчком су Млађан Самарџић из Брчког и Слађана Стаменковић из Атлетског клуба “Црвена Звезда” из Београда.

Медаље побједницима у мушкој и женској конкуренцији уручио је министар енергетике и рудаства Републике Српске Петар Ђокић, који је и почасни члан организационог одбора Трке.

Ђокић је истакао да трка има међународни рејтинг и највећи је атлетски догађај у БиХ који треба сачувати и пружити му континуирану подршку.

Овогодишње издање сениорске трке отворио је Синиша Милић, предсједник Скупштине дистрикта Брчко, који је изразио задовољство што су Брчаци поново напунили градски парк и својим присутвом и учешћем увеличали овај догађај, истакавши да је најважније да се овај догађај и даље наставља.

Побједник Млађен Самарџић је стазу од 10 километара претрчао за 34 минута и 27 секунди.

Друго мјесто у мушкој конкуренцији припало је Срђану Самарџићу из Брчког, док је трећи био Срето Крстић из Београда.

Друго мјесто у женској конкуренцији освојила је Лусија Кимани, а трећа је била Брчанка Тања Граховац.

У 12 дјечијих категорија наступило је око 3.000 малишана, а 25. Видовданска трка је отворена пузањем беба, гдје је од 40 пријављених беба побједу однио дванаестомјесечни Алексеј Марковић из Брчког.

Најмлађи учесник овогодишње традиционалне Видовданске трке је десетомјесечни Виктор Гаврић, а најстарији 68 годишњи Мирсад Бушетлић.

У овогодишњој трци задовољства учествовало је неколико стотина љубитеља атлетике који су проласком кроз циљ увеличали и обиљежили јубилеј 25 година Видовданске трке у Брчком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана