Брчанке желе да зауставе Гацко: Реванш за Куп

Дарко Драгичевић
Брчанке желе да зауставе Гацко: Реванш за Куп

БРЧКО - Одбојкашки спектакл за крај године! Главни кандидати за титулу шампиона БиХ у женској конкуренцији Бимал Јединство и Гацко ће међусобним дуелом спустити завјесу на 2023. годину.

Пред велики дерби Гачанке су у предности јер је Бимал Јединство у прошлом колу поражено од Игмана са 0:3, тако да у заостали дуел осмог кола улазе са три бода заостатка.

Брчанке желе да се искупе за тај пораз који је, по њима, био само лош дан и да се бодовно изједначе са великим ривалом.

- Надам се да ће тај пораз донијети додатну реакцију мојих дјевојака и да ће против Гацка жељети да се искупе за тај пораз. Искрено, нисмо очекивали да ћемо изгубити од Игмана. Није било у питању потцјењивање, већ је противник одиграо на старту у жељеном ритму, дошао до самопоуздања које му је недостајало и на крају славио. Нисмо пружили очекивану партију - поручила је тренер Радмила Марковић.

Додатни проблем за стручни штаб Брчанки је здравствени билтен јер је пет одбојкашица током седмице пропустило тренинге. Ипак, сви желе да збију редове и покушају да дођу до веома важних бодова.

- То нам је сигурно отежавајућа околност јер нисмо имали комплетну екипу на тренинзима. Ипак, надамо се да ће се играчице опоравити. У наредном дуелу имамо императив побједе. За нас је најважније да сами и даље одлучујемо о својој судбини. Наше екипе се одлично познају, играли смо већ мечеве, тако да не вјерујем да може да буде изненађења - додала је Марковићева.

Улога фаворита свакако припада екипи Гацка која је у овој сезони и даље без пораза, а уз то су успјеле да прођу коло у Цев купу, као и да стекну додатно искуство кроз такмичење у квалификацијама за Лигу шампиона.

- Сигурно је да је у овом моменту Гацко искуснија екипа од нас. Играли су квалитетно европска такмичења, без пораза су. Али не предајемо се. Сматрам да имамо и ми своје адуте које треба да покажемо у дербију и покушамо да дођемо до побједе и три бода који би нам пуно значили за мирнији одлазак на паузу. Надам се да ће моје играчице извући посљедњи атом снаге у овом мечу како би дошле до побједе - додала је на крају Марковићева, тренер Бимал Јединства.

Овај дерби меч игра се у суботу у Брчком у 17 часова. Гацко је након 11 кола на максималном учинку од 33 бода, док је Бимал Јединство први пратилац са три бода мање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана