Бранковић: Одбранићемо Борац, хвала свима који су уз нас

Дејан Кондић
Foto: Архива

БАЊАЛУКА – Док се рукометаши и стручни штаб припремају за сутрашњу утакмицу 4. кола Премијер лиге, јавности се обратио и директор Рукометног клуба Борац Владимир Бранковић.

Први оперативац “црвено-плавих” поново је апеловао за помоћ некадашњем прваку Европе. 

- Сви смо свјесни да пред нама стоји важна утакмица против Грачанице, а за 15 дана почињу европске утакмице нашег клуба, али да то спомене, све је спало на пар људи у клубу. Ово је поново позив институцијама, навијачима, становницима Бањалуке да се клуб реномеа Борац мора сачувати од удара и са његовим именом се нико не смије играти, то је наш клуб, наш Борац!  Клуб суочен с изазовима који превазилазе терен. Од почетка суђења за простору Српској улици, остали смо без подршке, изложени разним притисцима, лажима, пријетњама и дезинформацијама које су осмишљене да нас ослабе. Иако су неки одлучили да нас нападају, нећемо дозволити да нас то збуни или обесхрабри. Напротив, ово нас чини јачима. Нисам директор неке омладинске школе, него директор бившег европског шампиона, вишеструког првака Југославије, Републике Српске и БиХ, и тако ћу се и понашати, без пардона према онима који не цијене овај спортски драгуљ који имамо, него би га ослабили или угушили како би неки тајкун умјесто 20 милиона имао 22 милиона, или ко што би наш народ рекао „кољемо вола због килограма меса” – сликовито је појаснио Бранковић.

Он истиче да РК Борац није само тим, већ симбол, идентитет, синоним за Бањалуку.

- Наш циљ је да дамо све од себе, како на терену, тако и ван њега и да на крају знамо да смо дали све од себе. Циркусантима који лажу о мени и клубу, и преко посредника шаљу упозорења и пријетње морам поручити да се нећемо склонити од истине нити се бојати да станемо у одбрану онога што су генерације стварале. Стално причамо о лошим потезима, сплеткама и лажима, па веома мало простора остане за људе који су помогли и који данас помажу, те хоћу да искористим ову прилику и да их споменем.  Желим да се захвалим појединцима који су се у тренуцима највећих изазова били уз клуб. Поред бивших чланова Управног одбора и спонзора клуба, једини који су нам пружили подршку и помоћ у овим тешким тренуцима за наш клуб су министар Ален Шеранић, одборник Маринко Умичевић и творница обуће “Бема” и градоначелник Драшко Станивуковић. Њима велико хвала од читавог клуба. Њихова спремност да помогну у најтежим тренуцима није била само ријеч – била је то конкретна акција која је спасила наш клуб од гашења – истакао је Бранковић.

Директор Борца захвалио се и генералном спонзору, али и осталим партнерима клуба. Такође је честитао на успјеху фудбалерима Борца. 

- Живимо у времену када се резултати и успјеси клуба не остварују само вјештином играча на терену, већ и подршком добијеном, не само од спонзора, него и институција. Чист примејр свега овога је ФК Борац: гдје има улагања, има и резултата. Честитке нашем ФК Борцу на одличној партији, гдје су доста већем и скупљем противнику парирали и освојили златан бод, на понос играчима, стручном штабу и управи нашег ФК Борац – подвукао је Бранковић.

Сви у клубу су фокусирани на првенствени дерби против Грачанице, а како Бранковић каже, од понедјељка ће се сви у Господској улици фокусирати на европске изазове.

- Нећу данас да причам вези европских утакмица, које нам долазе за 15-ак дана, идемо степеницу по степеницу, сутра је Грачаница, њу да препродимо, па ћемо у понедјељак да причамо о Европи – закључио је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана