Бранко Росић ове зиме појачао прволигаша из кањона Тијесно: Желим са Крупом у Премијер лигу

Дарко Пашагић
Бранко Росић ове зиме појачао прволигаша из кањона Тијесно: Желим са Крупом у Премијер лигу

БАЊАЛУКА - Новајлија у редовима Крупе Бранко Росић вјерује да ће се веома брзо уклопити у нову средину и да ће наставити тамо гдје је стао у Омарској - да тресе противничке мреже.

Росић је и званично потписао уговор са јесењим шампионом Прве лиге Републике Српске и то до 2025. године.

- Није ми било лако да напустим Омарску, у којој сам почео тренирати када сам имао пет година, прошао све селекције и са овим клубом стигао до прволигашког друштва. Међутим, дошло је вријеме за растанак, мада је јасно да ћу увијек мислима бити уз своју Омарску, којој желим да се што боље пласира у овој и у наредним сезонама. Циљ ми је да даље фудбалски напредујем и да у свом новом клубу наставим да тресем мреже, као и да са Крупом остварим све зацртане планове - нагласио је Росић.

Овај 24-годишњи нападач остаће златним словима уписан као најмлађи стријелац за сениорски тим у историји Омарске.

- Имао сам нешто више од 16 година и било је то у дуелу са Гомионицом. Тај гол на неки начин је најавио мој голгетерски пут. Наставио сам да дајем поготке и годинама сам био међу најбољим стријелцима не само Омарске, већ и у лигама у којима сам играо. Тако сам прошле године постигао 26 голова на 26 утакмица за Омарску, а у првом дијелу сезоне био сам стријелац седам прволигашких погодака - наставио је Росић, који је на првом сусрету у дресу Крупе постигао чак четири гола.

На почетку зимских припрема тренирао је са фудбалерима Борца, међутим, ипак је дошао у редове Крупе.

- Сигуран сам да нисам погријешио. Дошао сам из средине гдје је владало велико заједништво и права породична атмосфера, а видим да је и у Крупи исто тако. Веома добро сам прихваћен, екипа је веома млада и дјелујемо као једна велика, складна породица. Доста саиграча знам са фудбалских терена, било прволигашких, било друголигашких, и сигурно је да ми неће бити никакав проблем да се веома брзо уклопим. Желим да што боље одрадим припреме и да се изборим за мјесто међу стартерима Крупе у другом дијелу сезоне - нагласио је Росић.

Вјерује да ће му долазак у Крупу бити одскочна даска за још већи фудбалски искорак.

- Наравно да су сада сви планови подређени Крупи, којој желим да помогнем својим головима. Прво морамо да се пласирамо у Премијер лигу, а и да ја играчки још напредујем, па ћемо онда размишљати о неким већим фудбалским срединама. Вјерујем да то могу да остварим, али уз доста рада и труда и, наравно, уз дозу среће у којој треба да ме мимоиђу повреде - додао је Росић.

Лакташи па Међугорје

Фудбалери Крупе у суботу ће одиграти други контролни меч, а ривал на стадиону у Крупи на Врбасу биће Лакташи, јесењи шампион Друге лиге Српске, Група запад. Изабраници Владимира Илића већ у понедјељак селе се у Међугорје на други дио припрема, гдје је планирано одигравање четири контролне утакмице. Први ривал Крупе у Међугорју биће јесењи шампион Премијер лиге Зрињски, а овај сусрет на распореду је у сриједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана