Бранкица Михајловић за “Глас Српске”: Идемо по злато

Душан Репија
Бранкица Михајловић за “Глас Српске”: Идемо по злато

АПЕЛДОРН - Спремно и поносно за Србију као и увијек! Овим ријечима је јављање за “Глас Српске” почела Бранкица Михајловић уочи окршаја са Бразилом у финалу Свјетског првенства.

Још један корак остао је одбојкашицама Србије да се други пут узастопно оките титулом шампиона планете, а Брчанка не сумња да ће бити без грешке као и претходних 11. Битка за трон заказана је за суботу у 20 часова и сигурно ће бити неизвјесна, јер се сударају два тима који годинама, готово деценију редовно освајају медаље на великим такмичењима. Фаворит зато не постоји, а оно што може да одлучи је вјера у себе и своје саиграчице.

- За сада смо све одрадиле перфектно. Мислим да нико није очекивао 11 побједа, па ни ми саме, али смо феноменалним приступом и игром стигле до новог одличја. Имамо максималан респект за ривала, али идемо по злато - нагласила је Михајловићева.

Историја окршаја са Бразилкама не иде баш у прилог Српкињама, које нису успјеле да савладају овог ривала у шест посљедњих одмјеравања снага.

- Не гледам много уназад. Ништа не би значило ни да овај меч чекамо са шест узастопних побједа против њих. На срећу, имамо много искуства играња великих мечева, максимално смо мотивисане и одлучне да на перфектан начин завршимо првенство - нагласила је сјајни примач сервиса Михајловићева.

Већ послије полуфинала било је јасно да је продужен низ освајања медаља на великим такмичењима започет 2015. године. Многи су се прибојавали да неће бити тако послије двадесетогодишње ере Зорана Терзића. Ипак, Данијеле Сантарели је наставио гдје је творац ове генерације стао.

- Не знам ко је шта мислио и очекивао, али знам да смо ми увијек спремне и да поносно бранимо боје Србије. То је записано у нашем ДНК и зато смо увијек опасне и у кругу фаворита - нагласила је Михајловићева.

За медаље и успјехе никада не може да буде заслужан само појединац, али оно што је у Пољској и Холандији показала Тијана Бошковић заслужује све похвале. Само у посљедња два меча донијела је свом тиму 69 поена.

- Шта више да кажемо о њој? Игра на невјероватном нивоу, много се потрошила, али сам сигурна да је сачувала снагу за још један меч (смијех). Оно што ме посебно радује јесте што имамо ширину јер су и млађе дјевојке преузеле одговорност и дају велики допринос. Сазријевају уз нас које смо дуже вријеме ту и уче оно што им недостаје. Најбитније је да никада не одустају, што смо видјели у претходним утакмицама, када смо се извлачиле из неугодних ситуација. То купе од нас, па зато не морамо да бринемо за нашу одбојку у годинама које долазе - закључила је Михајловићева.

Драга, али не и најдража медаља

Брчанка је у минулом периоду имала доста проблема са повредом због које је пропустила Европско првенство прошле године. Зато ће ова медаља, каквог год сјаја да буде, имати посебно мјесто.

- Нисам послушала тијело на вријеме па се све одужило... Али сада је све то иза мене. Биће драга можда и више од других, али не и најдража. Предност увијек има једна друга - загонетна је остала Михајловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана