Бранислав Ђекић, нови кошаркаш бијељинске Будућности, за “Глас”: Екипи доносим шут и искуство

Милан Зубовић
Бранислав Ђекић, нови кошаркаш бијељинске Будућности, за “Глас”: Екипи доносим шут и искуство

БИЈЕЉИНА - Некадашњи “златни орлић” Бранислав Ђекић посљедње је појачање Будућности која ће са њим у тиму дефинитивно бити један од кандидата за највиши пласман у Лиги БиХ.

Квалитет првенства добро познаје с обзиром на то да је у сезони 2019/20 играо за Спарс. Будућност је дебитант у Лиги БиХ гдје тренутно држи четврто мјесто на табели са десет побједа и пет пораза, а прије десетак дана поражена је у финалу Купа Републике Српске од Борца.

- Први утисак по доласку у клуб је заиста позитиван и баш сам лепо изненађен пријемом и прихваћен одмах на прву. Драго ми је због тога и верујем да ће тако бити и у наставку сезоне. Са тренером Панџом нисам сарађивао, али сам играо против екипа које је он водио па сам донекле упознат са начином његовог рада. Поједине екипе пратио сам само кроз резултате и видео сам да су многе од њих доста квалитетне те да има играча завидног квалитета. Тимови су доста изједначени што је јако добра ствар - рекао је Ђекић у разговору за “Глас Српске”.

Покрива позицију крилног центра и код тренера Јосипа Панџе стиже из сјеверномакедонског Еуроникела из Кавадараца.

- Ове сезоне нисам био на очекиваном нивоу као што је то био случај прошле па је дошло до споразумног раскида уговора. Менаџер ми је предочио понуду коју сам прихватио па би требало да останем до краја сезоне - казао је 31-годишњи Ђекић.

Његовим доласком екипа додатно добија на искуству, а поред њега ту су још Миливоје Божовић, Динко Пељто, Лука Јовановић. Ади Захирагић као и младе снаге Војин Илић, Његош Сикираш...

- Сада сам међу искуснијима у тиму и својим шутом би требало да донесем квалитет тиму. У разговору са тренером нисмо се дотакли клупских амбиција за ову сезону и неког посебног места на табели већ желимо да догурамо што даље. Идемо утакмицу по утакмицу. Тренутно размишљамо само о Славији која нас чека у наредном колу - истакао је Ђекић.

Каријеру је започео у ФМП-у са којим је освојио двије јуниорке Евролиге, а када је постао пунољетан није потписао професионални уговор са “пантерима” већ је прешао у Партизан. Ту је провео од 2009. до 2013. Био је дио тима који је заиграо на Фајнал фору у Паризу 2010. године.

- Прошло је доста времена од тада и мислим да нема потребе да причам о томе поготово у тренутку када сам стигао у нови клуб - закључио је Ђекић.

Промијенио је много клубова током каријере. Играо је за Мегу, Струмицу, Куманово (три наврата), Лашко, ОКК Београд, Фени индустрију (сада Еуроникел), Рогашку и Спарс.

- Кошаркашки пут ме водио свуда и променио сам доста екипа што је било једно лепо искуство. Сарађивао сам са разним тренерима, од свакога научио понешто, али најснажнији утисак оставио је Партизан јер је то најбољи клуб у којем са играо, у којем су били најбољи тренери и клуб за који навијам - нагласио је Ђекић.

Прошао је све млађе селекције Србије и са репрезентацијом до 16 година освојио бронзану медаљу на Европском првенству 2006, а наредне године са истом узрасном категоријом злато. Са репрезентацијом до 18 година освојио је злато на Европском првенству 2009. године након побједе против Француске за коју су тада између осталих играли Лео Вестерман, Еван Фурније, Фредерик Бурдилон..., а поред њега у саставу “орлића” били су Дејан Мусли, Немања Јарамаз, Александар Поњавић, Данило Анђушић...

Панџине похвале

Тренер Марио Панџа задовољан је новим појачањем од којег има велика очекивања.

- Ангажовали смо искусног и квалитетног играча који је већ играо са неким момцима из тима док је неке имао за противнике на терену. Ради се о карактерном момку од којег очекујемо да нам помогне у ономе што нам недостаје, а то је вањски шут са позиције крилног центра као и контрола скока. Управо ту смо имали великих проблема када смо играли са квалитетним екипама, тако да се надам да ће нам бити од велике користи. Већ је одрадио два тренинга и прија нам ова пауза па вјерујем да ће до сусрета са Славијом похватати основне принципе наше игре те да ће бити важан дио екипе - рекао је Панџа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана