Браћа због Нолета играју за Србију, умјесто за репрезентацију Хрватске

ГС
Браћа због Нолета играју за Србију, умјесто за репрезентацију Хрватске

СУБОТИЦА - Близанци Иван и Матеј Сабанов (29) одлучили су у будућности умјесто за репрезентацију Хрватске играти за селекцију Србије.

Медији у Хрватској пишу да је ријеч о тенисерима рођеним у Суботици, који од 15. године живе у Осијеку, а који су ове године без изгубљеног сета освојили АТП у Београду.

Иван и Матеј Сабанов прву ИТФ титулу освојили су у Сомбору прије осам година, а један од разлога због којег су одлучили играти за Србију, умјесто за Хрватску, лежи у Новаку Ђоковићу.

-Новак нам је дао све. Дао нам је најбоље могуће услове. Подршка Новака Ђоковића је нешто што се не може описати ријечима. Он је наш идол одувијек и особа којој се дивимо. Сваки његов савјет изузетно је вриједан за наше каријере и велика нам је част што имамо прилику учити од таквог тенисера. Тренирали смо код њега, пружио нам је најбоље могуће услове и то је оно што нам је стварно требало - рекао је Матеј Сабанов за „Јутарњи“.

Поменути двојац од 15. године станује у Осијеку, а њихова одлука изазвала је пуно пажње тамошње јавности која, јасно, тешко прихвата једну такву одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана