Борко Илић, капитен одбојкаша Борца: Дошао као студент, постао симбол клуба

Дејан Кондић
Борко Илић, капитен одбојкаша Борца: Дошао као студент, постао симбол клуба

БАЊАЛУКА - Када кажете Одбојкашки клуб Борац прва асоцијација је капитен те екипе Борко Илић. Искусни примач сервиса продужио је уговор са “црвено-плавима” на још двије године.

Илић улази у 17. сезону у вољеном клубу. У разговору за “Глас Српске” истиче како му је жеља у наредном периоду, прије свега, да младе момке изведе на прави пут те да им буде од помоћи како би стасали у добре играче и још боље људе и додаје како ни сам није очекивао да ће његов мандат у Борцу бити овако дуг. Прекаљени ас одиграо је преко 400 утакмица за бањалучки клуб.   

- Сјећам се када сам из Градишке дошао у клуб, затекао сам одличну групу момака, генерацијски блиску мени. Дошао сам да студирам у Бањалуку и нисам очекивао да ћу оволико дуго остати. Током свих ових година имао сам доста понуда разних тимова из Премијер лиге, али заволио сам клуб, град и људе, стекао сам доста пријатеља и остао сам. Живим и радим овдје, у Бањалуци. Очекујем ове сезоне да ови млади играчи, којих има доста у клубу, испливају у први план, да се афирмишу, а ја ћу бити ту да им помогнем својим знањем и искуством. Док год ме здравље служи, ту сам - истакао је Илић.

Искусни ас признаје да остаје жал за освојеним пехаром у борчевом дресу. Предводио је Илић своје саиграче у неколико финалних мечева Купа Републике Српске, односно Бих, али није имао среће да пригрли трофеј. Шлаг на торту били су прошлогодишњи дуели у ЦЕВ челенџ купу против Викинга у Бергену.

- Циљ сваког играча јесте да се нађе у завршној представи неког такмичења. То сам остварио наступивши у неколико финала купа Српске и БиХ. Нажалост, нисам имао среће да славим у бар једном од њих, али надам се да ћу “сутра” као тренер имати више среће. Нека круна свега је та Европа, одлазак у Берген и двомеч против Викинга који ће ми увијек остати урезан у сјећање. Та претпрошла сезона, када смо изборили пласман у Европу, то ми је можда најбоља сезона у каријери - признао је Илић.

Циљ клуба јесте то да сви играчи који су се афирмисали остану у Борцу и послије играчке каријере.

- Моја нека идеја је да уђем у тренерске воде. Жеља тренера Мише Марјановића поклапа се и с мојим плановима, а то је да када “окачим патике о клин” будем његов помоћник - закључио је Илић.

Почели с радом

Одбојкаши Борца синоћ су почели припреме за нову сезону.

Управо ће Илић предводити подмлађену чету тренера Мише Марјановића. Циљ Бањалучанима биће борба за врх табеле и афирмација што већег броја играча.

- Радићемо наредних дана, као и прошле године, у парку поред дворане “Борик”. Ту ћемо одрадити базични дио припрема, с тим да ћемо радити и у сали. Лично сам спреман, преко љета сам играо одбојку на пијеску и надам се успјешној сезони - рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана