Борислав и Стефан Микић узданице ФСА Приједора: Отац и син нападају са крила

Ненад Ђерић
Борислав и Стефан Микић узданице ФСА Приједора: Отац и син нападају са крила

Приједор - Након готово једне деценије када су у сезони 2007/2008. у дресу Слободе из Новог Града играли Недо и Бојан Здјелар, на прољеће ће у истом тиму играти још један отац и син, Борислав и Стефан Микић, који наступају за ФСА Приједор.

Борислав је велико фудбалско име у Приједору, а 20. децембра напунио је 41 годину, али и даље активно игра за овог трећелигаша. Сада ће бити у тиму са својим насљедником Стефаном који је 1997. годиште, а у клуб је дошао из редова Новограђана, гдје је имао сениорски деби.

- Прве фудбалске кораке начинио сам у Банату, из којег сам 2008. године, када се тата вратио у Републику Српску, дошао у Рудар Приједор и од претпионира па до јуниорске категорије играо на лијевом крилу. Затим сам био класичан шпиц. Посљедњу годину као јуниор провео сам у Борцу из Бањалуке и љетос отишао у Нови Град - прича Стефан.

Како је казао ово ће му бити први пут да игра са оцем велики фудбал и додао да му много значи подршка оца.

- До сада је са Бориславом играо само на турнирима у малом фудбалу, никада на великом "травнатом тепиху", посебно не као сениор. Пажљиво сам га гледао на свим утакмицама и покушавао његово умијеће да пренесем на терен. То се најбоље види приликом извођења слободних удараца и прекида, по којима га максимално копирам, али тек сам на почетку и тешко је постићи оно што је он остварио - истиче са поносом Стефан.

Није могао имати бољи узора, јер популарни Микара више него познат по својим мајсторијама на овим просторима. У Србији је играо за смедеревске клубове Сартид и Железничар, потом Железничар (Лаковац), чачанске Борац и Ремонт, београдске Железник и Вождовац, уз поменути Банат, сезону је провео у Турској (Дијаробакир), потом у домаћим премијерлигашима Лакташима, бањалучком Борцу и Рудар Приједору, те Подгрмечу из Санског Моста.

- За ФСА Приједор заиграо сам због свог кума Александра Савића, човјека који истински и без намјере да у њему шта "ућари" воли фудбал. Стоји и моја једина жеља да помогнем клубу у којем владају здрави међуљудски односи, изнад свега другарски, а младиће предводе искусни, уз мене још један бивши капитен Рудара, Горан Котаран, као и бивши члан Слоге из Ракелића из њених друголигашких дана Дарко Чачић - каже Микић.

Фудбалског мајстора, који је био већ виђен у функцији спортског директора "рудара" и његовог сина, у тандему будуће узданице тренера Ненада Башића везују до сада два заједничка клуба Рудар Приједор и Борац, који воде првенствену трку у елити РС са жељом да се врате у премијерлигашко друштво.

- Реално гледано Борац је лидер, има шест бодова предности и све шансе да буде на крају шампион Српске су на његовој страни - констатовао је Борислав Микић.

Чека се Филип

Фудбалска породица Микић има и најмлађег играча, Филипа, који је рођен 2002. године. Млађи син Борислава наступа за пионире Рудар Приједора, а спортски директор ФСА Приједор Мирослав Шормаз, који је присуствовао разговору, изнио је констатацију на коју су се саговорници насмијали.

- Оног тренутка када Филип стекне услове да игра за сениоре, биће наш члан, па ћемо у тиму имати тројицу Микића. Како његов отац игра, увјерен сам да ће га сачекати на терену, једино што још има и понуде премијерлигашких клубова, па нам је главни задатак да га задржимо - рекао је Шормаз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана