Борис Босић одиграо двије сјајне утакмице у Купу БиХ: Почетак који обећава

Г.С.
Борис Босић одиграо двије сјајне утакмице у Купу БиХ: Почетак који обећава

ЖИВИНИЦЕ - Борис Босић је већ на старту сезоне показао да ће бити велико појачање за Коњух. Његова екипа је прошла два кола у Купу БиХ, а управо је сјајни бек био одличан у тим мечевима.

У зимском прелазном року је из редова Маглаја прешао у овај тим и већ у првим мечевима био један од најбољих играча. У куп дуелу против бившег тима је постигао чак 13 голова.

- Сигурно да није било једноставно играти против рукометаша са којим сам до јуче дијелио свлачионицу. Али кад почне утакмица заборавиш на то и фокусираш се на терен. Одиграли смо веома добру утакмицу која је била неизвјесна до краја. На крају је пресудила једна лопта и мој погодак у задњем нападу, тако да смо изборили пласман у четвртфинале Купа БиХ - истакао је Босић.

За викенд се наставља рукометно првенство БиХ. Коњух је везао двије побједе у купу, што ће му сигурно донијети додатну дозу самопоуздања пред други дио шампионата у којем има амбиције да поправи своју позицију.

Екипа је тренутно на деветом мјесту са 11 бодова, чиме у клубу нису били задовољни и због тога су и довели нова појачања.

- Сигурно да имамо квалитет и амбиције да завршимо у горњем дијелу табеле. Лига је неизвјесна и свако може сваког добити, тако да нема пуно простора за киксеве, али исто тако уз мало среће можемо направити добар резултат до краја сезоне, како у првенству, тако и у купу БиХ - поручио је нови рукометаш Коњуха.

Босић истиче да је одлично примљен у новом клубу.

- Веома добро сам се уклопио у нову екипу и на терену и ван њега. Момци су ме одлично прихватили као да сам ту већ дуго. Мислим да је примјер тога и посљедња утакмица у Маглају. Заиста се добро осјећам на терену након неколико озбиљних повреда и уз добар рад и залагање до краја сезоне мислим да могу додатно да побољшам неке сегменте своје игре и додатно допринесем резултатима клуба - додао је на крају искусни бек.

Херцеговина боља од Зрињског

У посљедњој контролној утакмици пред старт прољећног дијела сезоне у Премијер лиги БиХ рукометаши Херцеговине савладали су у Невесињу Зрињски из Мостара резултатом 28:25. Тренер Амар Чавчић дао је прилику свим играчима који су узвратили добрим залагањем. Премијерну утакмицу другог дијела Херцеговина игра у суботу, када ће гост у Невесињу бити лидер првенства Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана