"Борикова промоција спорта" окупила више 1000 малишана

Г.С.
"Борикова промоција спорта" окупила више 1000 малишана

БАЊАЛУКА - У спортској дворани "Борик" и на околним теренима одржана је манифестација "Борикова промоција спорта", коју је организирао Спортски центар "Борик" у сарадњи с бројним спортским колективима из Бањалуке.

Овај догађај привукао је велики број Бањалучана, а посебно дјеце предшколског и школског узраста. Око 1000 малишана имало је прилику упознати се с разноврсним спортовима, који су били представљени на различитим спортским површинама укључујући велику и малу салу СД "Борик", улазни хол, парк испред "Борика", као и тениске терене ТК Борац. Циљ манифестације био је да се дјеци школског узраста представе могућности и капацитети за здраво одрастање кроз активно учествовање у спортским активностима.

 

У склопу манифестације, посјетиоци су имали прилику ближе се упознати с око 50 различитих спортова и спортских колектива који дјелују у Бањалуци. Дјеца су могла испробати разне спортске дисциплине, што је изазвало велико занимање и одушевљење међу најмлађима. Након активности на теренима, малишани су на крају манифестације обишли и Музеј спорта у "Борику", гдје су могли сазнати више о историји и успјесима спортиста.

 

- Изузетно смо задовољни одзивом и ентузијазмом који смо видјели данас. Циљ нам је био да дјеци пружимо инспирацију и мотивацију да се баве спортом, те да им покажемо колико је важно активно учествовати у физичким активностима за њихово здраво одрастање. Овај догађај је показао колико је спорт важан дио нашег друштва и колико може допринијети развоју младих генерација - рекао је директор Спортског центра "Борик" Ненад Талић.

"Борикова промоција спорта" пружила је један другачији и инспиративан начин да се млади укључе у спортске активности и стекну здраве животне навике. Циљ манифестације је подстицање дјеце да се баве спортом и да кроз физичку активност развијају важне животне вјештине и одговорност према свом здрављу. Манифестација је протекла у веселој и позитивној атмосфери, а велики одзив грађана показао је колико је важно промовисати спорт и здрав начин живота међу најмлађима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана