Борчев новајлија Ален Јуриљ за “Глас Српске”: Побједа над Зрињским знак за рестарт сезоне

Душан Репија
Борчев новајлија Ален Јуриљ за “Глас Српске”: Побједа над Зрињским знак за рестарт сезоне

БАЊАЛУКА - Ако је судити по осамдесетак минута партије против Зрињског, Борац је у Алену Јуриљу добио велико појачање и баш оно што му је недостајало у досадашњем току сезоне.

Момак који је овдашњој јавности остао у сјећању као један од најбољих играча Широког Бријега урадио је доста доброг, колико је било могуће на натопљеним “Млаквама”, и значајно убрзао нападачке акције. Не желећи превише да прича о свом учинку, признаје да му пријају похвале након дебија. У први план истиче важност тријумфа над актуелним шампионом који може да означи рестарт сезоне “црвено-плавих”.

- Дерби је дошао у јако незгодном тренутку, послије наших лошијих партија и промјене тренера. Гледајући све то, као и јачину противника, вјероватно је најбоља и најважнија побједа од старта. Имали смо и мало среће, али мислим да смо је заслужили због начина игре и прилика које смо створили. Ова побједа би могла да окрене сезону, али је она већ иза нас, па морамо да размишљамо о оном што слиједи - рекао је Јуриљ за “Глас Српске”.

А већ у недјељу Борац гостује код “његовог” Широког. Сигурно да није обична утакмица за нашег саговорника, али нема мјеста за емоције.

- Провео сам на “Пецари” мало више од двије године и било ми је заиста лијепо. Имали смо добре резултате, играли у Европи, али то је сада далеко иза мене. Знам колико је незгодно однијети бодове из Широког, јер буде доста публике и добра атмосфера за домаћина, али мислим да по квалитету можемо изборити позитиван резултат. Најбитније је да нам се враћа самопоуздање, атмосфера је послије сваке побједе на високом нивоу, па мислим да на крилима тога можемо пребродити ово гостовање - нагласио је Јуриљ.

У Бањалуци је тек десетак дана и истиче да се није покајао што се послије годину дана у Домжалама вратио у Премијер лигу.

- Одлично сам прихваћен од свих људи у клубу, тренера, саиграча. Драго ми је што су процијенили да им могу помоћи у остваривању циљева. Сјајно се осјећам и вјерујем да ћемо направити велике ствари ове сезоне. Лига је врло изједначена, ни против кога не можете унапријед да упишете бодове, али мислим да ће се ствари на врху искристалисати у догледно вријеме. Ако овако наставимо, не сумњам да ћемо бити ту гдје припадамо - закључио је Јуриљ.

Премијер лига

1. Сарајево 8        4        2        2        15:13 14

2. Тузла с.  6        4        1        1        18:7   13

3. Борац     8        4        1        3        9:9     13

4. Жељезничар    8        3        3        2        14:13 12

5. Широки Бријег         7        3        3        1        7:6     12

6. Слога     7        3        2        2        16:10 11

7. Посушје 8        2        2        4        8:13   8

8. Леотар   8        2        1        5        5:17   7

9. Слобода 6        1        3        2        3:4     6

10. Игман   7        1        3        3        5:7     6

11. Вележ   6        1        3        2        5:7     6

12. Зрињски        3        1        0        2        5:4     3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана